Ψηφίστε για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς έως τις 9 Δεκεμβρίου

Συνολικά 19 μυθιστορήματα περιλαμβάνει η βραχεία λίστα με τα υποψήφια έργα για το Βραβείο Αναγνωστών 2012 που ανακοίνωσε την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Υποψήφιο και το μυθιστόρημα «Ισλα Μπόα» (Πόλις) του Χρήστου Αστερίου

Συνολικά 19 μυθιστορήματα περιλαμβάνει η βραχεία λίστα με τα υποψήφια έργα για το Βραβείο Αναγνωστών 2012 που ανακοίνωσε την Πέμπτη το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Πρόκειται για μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν από την 1/10/2011 ως την 30/9/2012 και επέλεξαν οι Λέσχες Ανάγνωσης από ένα κατάλογο 399 μυθιστορημάτων, τον οποίο τους έστειλε το ΕΚΕΒΙ, βάσει στοιχείων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Λόγω ισοψηφίας που προέκυψε στην καταμέτρηση, οι αναγνώστες θα βρουν στην εφετινή λίστα τέσσερα περισσότερα μυθιστορήματα από τις άλλες χρονιές.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, σε συνεργασία με την ΕΡΤ, από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 9 Δεκεμβρίου. Οι αναγνώστες μπορούν να αποστείλουν με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής τους, στο 54160.
Τα υποψήφια μυθιστορήματα είναι:
Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι (Πόλις) της Νίκης Αναστασέα (ΒΑ 1) Ισλα Μπόα (Πόλις) του Χρήστου Αστερίου (ΒΑ 2) Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη (Ψυχογιός) της Μάρως Βαμβουνάκη (ΒΑ 3) Η γυναίκα της βορινής κουζίνας (Καλέντης) της Ελένης Γκίκα (ΒΑ 4) Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ' όνειρο (Καστανιώτης) των Κ. Γουργουλιάνη, Ν. Κ. Κυριαζή (ΒΑ 5) Εγώ, ο Ζάχος Ζάχαρης (Καστανιώτης) της Λένας Διβάνη (ΒΑ 6) Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ (Κέδρος) του Μένη Κουμανταρέα (ΒΑ 7) Κάθετη έξοδος (Πατάκης) του Πασχάλη Λαμπαρδή (ΒΑ 8) Περαίωση (Γαβριηλίδης) του Πέτρου Μάρκαρη (ΒΑ 9) Γυναίκα μπονσάι (Πατάκης) της Βούλας Μάστορη (ΒΑ 10) Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού (Πόλις) του Τεύκρου Μιχαηλίδη (ΒΑ 11) Στην άκρη της νύχτας (Πατάκης) του Κώστα Μουρσελά (ΒΑ 12) Πώς τελειώνει ο κόσμος (Καλέντης) της Μαρίας Ξυλούρη (ΒΑ 13) Σκοτεινές επιγραφές (Μεταίχμιο) του Αλέξη Πανσέληνου (ΒΑ 14) Οι καιροί της μνήμης (Ψυχογιός) του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (ΒΑ 15) Ο θεός αυτοπροσώπως (Μεταίχμιο) του Σάκη Σερέφα (ΒΑ 16) Φιλμ νουάρ (Ψυχογιός) του Δημήτρη Στεφανάκη (ΒΑ 17) Για την αγάπη της γεωμετρίας (Πατάκης) της Σώτης Τριανταφύλλου (ΒΑ 18) Ο κόσμος στα μέτρα του (Πατάκης) του Χρήστου Χωμενίδη (ΒΑ 19)
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο, η οποία καταχωρείται αυτόματα στο σύστημα τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων της ΕΡΤ.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο μισό βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης.
Με το βραβείο τιμήθηκαν στο παρελθόν τα Ανεμώλια του Ισίδωρου Ζουργού (2011), το Όπως ήθελα να ζήσω της Ελένης Πριοβόλου (2010), το Ιμαρέτ του Γιάννη Καλπούζου (2009), το Όλα σου τα 'μαθα μα ξέχασα μια λέξη του Δημήτρη Μπουραντά (2008), το Ο κύριος Επισκοπάκης του Ανδρέα Μήτσου (2007), το Αμίλητα βαθιά νερά της Ρέας Γαλανάκη (2006) και το Η μέθοδος της Ορλεάνης της Ευγενίας Φακίνου (2005).

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ