Story of the day: Πώς ένας 25χρονός νέος που παραμορφώθηκε τελείως σε τροχαίο, ανέκτησε με πλαστικές πρόσωπο και ζωή, αλλά έχασε για πάντα την αγαπημένη του & μια φίλη τους

Ο Jack Martindale είναι ένας νέος 25 ετών ο οποίος, όπως πολλοί άλλοι στην ηλικία του, μόλις τελείωσε με τις προπτυχιακές του σπουδές και ψάχνει να βρει τι θα κάνει από δω και στο εξής. Το ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση όμως, οφείλεται σε ένα θαύμα της ιατρικής. 

Ο Jack Martindale είναι ένας νέος 25 ετών ο οποίος, όπως πολλοί άλλοι στην ηλικία του, μόλις τελείωσε με τις προπτυχιακές του σπουδές και ψάχνει να βρει τι θα κάνει από δω και στο εξής.

 

Το ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση κοντά μας όμως, οφείλεται σε ένα θαύμα της ιατρικής. 

Πριν από περίπου 4 χρόνια, την πρωτοχρονιά του 2010, ήταν σε κόμα με το κρανίο του διαλυμένο σε 30 κομμάτια μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν ένα αυτοκίνητο που είχε βγει από το δρόμο παρέσυρε αυτόν και τους φίλους του.


Looking forward: Having now written a book about his experiences, Jack has defied doctors' expectationsLooking forward: Having now written a book about his experiences, Jack has defied doctors' expectations

Στο δυστύχημα αυτό η φίλη του Carrie σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η κοπέλα του Chelsea δεν ξύπνησε ποτέ από το κόμα. Επί τρεις μήνες οι γιατροί έλεγαν στους δικούς του ότι πιθανότατα θα ξυπνήσει, αλλά δε θα έχει ποτέ πίσω την παλιά κανονική του ζωή. 

Αρχικά, πριν την εγχείρηση που του έδωσε νέα ελπίδα για ζωή, τα τραύματα είχαν αλλάξει τελείως και την όψη του. Παρ’ όλα αυτά, μετά από χρόνια εντατικής θεραπείας και δικαστικών μαχών, ο Jack έχει πτυχίο, το δικό του σπίτι και έχει γράψει και το δικό του βιβλίο για το πως αντιμετώπησε τη ζημιά στο κεφάλι του.


Horrific: Jack Martindale, 25, pictured left this year, less than five years after he was slammed into a coma, right, by a speeding driver in the early hours of New Year's Day 2010, leaving him with permanent brain damageHorrific: Jack Martindale, 25, pictured left this year, less than five years after he was slammed into a coma, right, by a speeding driver in the early hours of New Year's Day 2010, leaving him with permanent brain damage

«Νόμιζα πως έβλεπα έναν πραγματικό εφιάλτη», δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Daily Mail.

«Παρ’ ότι δε ξέρω πόσο κράτησε η ανάρρωση, αρνούμουν να πιστέψω οτι όλη αυτή η διαδικασία κράτησε για πολύ παραπάνω από 6 μήνες.» 

Ο Jack ξύπνησε τον Απρίλιο του 2010 χωρίς να μπορεί να φάει, να μιλήσει ή να περπατήσει. Για να σωθεί οι γιατροί τοποθέτησαν στο κρανίο του λαμαρίνες από τιτάνιο και 33 βίδες.


Before: Jack, pictured months before the accident, said he was in denial for months after the crash

Παρά τις ελάχιστες πιθανότητες ακόμα και να επιζήσει από το ατύχημα, ο Jack ήταν αποφασισμένος να ανακτήσει την παλία του ζωή. Ξεκίνησε θεραπεία σε μια νευρολογική κλινική, όπου άρχισε να κάνει σχέδια για να γυρίσει στο σπίτι του στο Γιόρκ, και να ζητήσει την αποζημίωση που δικαιούνταν από τον οδηγό που του κόστισε τόσα πολλά.


Devastation: Doctors warned his parents Jack would never be able to lead an independent life when he awoke


Travels: Jack traveled to Malawi (pictured) and India during his holidays from university before the accident

Ύστερα ο Jack έπρεπε να δώσει μια μεγάλη δικαστική μάχη, για να αποδείξει ότι ήταν νοητικά ικανός να χειριστεί τα χρήματα της αποζημίωσής του. Το σύστημα δικαιοσύνης της Αγγλίας έχει νομοθεσίες που αποτρέπουν όσους έχουν νοητικό πρόβλημα να ελέγχουν χρήματα ή περιουσία. 

Ύστερα από όλα αυτά, ο Jack δηλώνει: «Υπάρχουν σίγουρα πράγματα για τα οποίa μπορώ να αισιοδοξώ μετά από αυτό το καταστροφικό συμβάν που μου συνέβη, παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως δε θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει απόλυτη δικαίωση και αποζημίωση για όλα αυτά τα οποία πέρασα.»


Carefree: Then aged 21, Jack had been in his final year of an English degree at the University of York. He was leaving a party with Chelsea their friend Carrie and two others in Barnet, north London, when they were hit

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ