Αποθηκεύουμε φακές πάλι; Ο Κώστας Στούπας στηλιτεύει την αδυναμία επιβολής του νόμου με αφορμή τα χθεσινά στο Παν/μιο & οι επενδύσεις στην Ελλάδα θέλουν 4 χρόνια, στη Σλοβενία 2 μήνες!‏

Χθες μια ομάδα μερικών δεκάδων φοιτητών κατέλαβε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκλεισε τη Σύγκλητο που συνεδρίαζε.

Χθες μια ομάδα μερικών δεκάδων φοιτητών κατέλαβε την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκλεισε τη Σύγκλητο που συνεδρίαζε.

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-10/31s1forts1-thumb-large.jpg

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ:
  «Το απόλυτο χάος επικράτησε στις 9 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς την ώρα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος, φοιτητές εισέβαλαν στον χώρο, αντιδρώντας για την εξαγγελία του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών σχολών.

Toυ Κώστα Στούπα - Capital.gr

Ο πρύτανής ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, κάτι που εκείνοι αρνήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν η Σύγκλητος να διακόψει τη συνεδρίασή της, αλλά οι φοιτητές αποφάσισαν να κλειδώσουν τις πόρτες και να μην αφήσουν τον κ. Φορτσάκη και τα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν από τον χώρο...»

Η δημοκρατία καταλύεται όταν μειοψηφίες εμποδίζουν τη μέσω δημοκρατικών θεσμικών κανόνων εκπορευόμενη βούληση της πλειοψηφίας να εφαρμοστεί.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση για λόγους πολιτικού κόστους αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο.

Πριν λίγες μέρες η ίδια ευάριθμος ομάς φοιτητών ενθαρρύνθηκε και καθοδηγήθηκε από ομάδα βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραβιάσει την πύλη του πανεπιστημίου. Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν διάγραψε τους βουλευτές, ούτε καν καταδίκασε την πράξη αλλά με την σιωπή της την ενεθάρρυνε...

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφορείται από την παιδική αφέλεια πως μπορεί αύριο να κυβερνήσει και να επιβάλλει τη δημοκρατική νομιμότητα, όταν η ίδια έχει στηρίξει κάθε είδους ανομία και παρανομία. Αυτού του είδους αφέλεια οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής μόρφωσης και άγνοια των διδαγμάτων της ιστορίας που διακρίνει σύσσωμη την πολιτική γενιά της αντιπολίτευσης.

Όχι μόνο είναι «τυφλοί», αλλά παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Μαρξ για τους αστούς και το σχοινί... προμηθεύουν οι ίδιοι το σχοινί του κυβερνητικού τους απαγχονισμού...

Σκηνή 2η

Η δεύτερη είδηση κυκλοφόρησε στα δίκτυα μια μέρα νωρίτερα και αφορά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το χρόνο που χρειάζεται για επένδυση μέχρι να υλοποιηθεί.

Στη λίστα η Ελλάδα, μετά τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας και μεταρρυθμίσεων, κατέχει την πρώτη θέση. Η λίστα αυτής της κατάταξης αποτελεί ένα μπούσουλα για όσους αναζητούν να επενδύσουν. Φυσικά αν δουν αυτή την πρωτιά, ελάχιστοι θα προχωρήσουν σε ένα δεύτερο στάδιο διερεύνησης.

Ιδού απόσπασμα από σχετικό ρεπορτάζ: ««Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση. Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, σημειώνει σκωπτικά το άρθρο...».

Από την μια πλευρά γραφειοκρατία και διαφθορά από την άλλη χάος και ανομία με μια κυβέρνηση που αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο και μια αντιπολίτευση που προάγει και συμβολοποιεί πολιτικά την ανομία και την ανυπακοή.

Ποιος θα έρθει να πετάξει τα χρήματά του στο «βούρκο» για να επωαστούν για τον ίδιο και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και πλούτο για τη χώρα;
  Υπάρχουν αμφιβολίες πως αυτή η χώρα θα πεινάσει; Πως αυτό που λέμε ανθρωπιστική κρίση και αφορά ένα κομμάτι του πληθυσμού που ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό αντί να μειώνεται θα αυξάνεται; 

Εκτός αν νομίζει κάποιος αφελής πως αν φύγει ο νυν και έρθει ο επόμενος πρωθυπουργός, όλα τα αντικίνητρα θα εξαφανιστούν και θα γεμίσουμε επενδυτές. Εκτός, αν ακόμη είναι κανείς πιο αφελής και νομίζει πως αν κρατικοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση τις τράπεζες και τη ΔΕΗ (οι πρώτες με άδεια ταμεία ή δεύτερη με καταστροφικά υψηλό κόστος παραγωγής λόγω κρατικής κακοδιαχείρισης) το κράτος θα δημιουργήσει ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και θα πετύχει εκεί που απέτυχε η Τσαουσέσκου και ο Ζίβκωφ. Γιατί και τέτοιοι  αφελείς υπάρχουν που τα πιστεύουν αυτά λόγω της κομματικής πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί.

Σκηνή 3η

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο οι  παραπάνω σκηνές είναι ενδεικτικές της καθημερινότητας μιας χώρας που οδεύει προς τη σύγκρουση με την πραγματικότητα και την κατάρρευση.

Εσχάτως  υποτίθεται πως επανελέγχονται όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά και πτυχία προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν, αφού η κομματοκρατία αρνείται να αγγίξει τα παιδιά της.

Από τις τρεις παραπάνω σκηνές το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως ένα είναι βέβαιο: Θα πεινάσουμε και θα υποφέρουμε.

Αν θα αποφύγουμε την αποπομπή από το ευρώ, το χάος, την απώλεια εθνικής επικράτειας και τη Χούντα θα είμαστε τυχεροί.

Οπότε στα παιδιά που με ρωτούν καθημερινά να μείνουν Ελλάδα και να παλέψουν ή να φύγουν, εσείς τι απαντάς;

2) Παντού οι πελάτες είναι ανεπαρκείς...

Λεωφορείο για αεροδρόμιο. Οι μηνιαίες κάρτες (αυτές που φτήνυναν) δεν ισχύουν πια για αεροδρόμιο, πρέπει να βγάλεις εισιτήριο των 5€ από τον οδηγό. Δίνω 20€, με κοιτά σα να του έσφαξα τη μάνα: «ψιλά δεν έχεις;» (ενικός γιατί είμαστε κολλητοί)...
Βλέπε: Παντού οι πελάτες είναι ανεπαρκείς...
 
3) Ε, να μείνει κάτι και για το Συριζα...
 
Από τον τοίχο του Aristotelis Aivaliotis στο φ/β

Πάντως δεν έχουμε παράπονο. Όλα τα εφιαλτικά σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει το 2012 για τις συνέπειες νίκης του Συριζα (θα απαλλοτριωθούν τα σπίτια, θα καταρρεύσει το χρηματιστήριο κλπ) έχουν ήδη, σχεδόν, πραγματοποιηθεί. Με την παρούσα κυβέρνηση.

Το μόνο που έχει μείνει να πραγματωθεί είναι το "κούρεμα" των καταθέσεων.

Ε, να μείνει κάτι και για το Συριζα...

(Συνέχεια μαζικών ρευστοποιήσεων στο ΧΑΑ, για πολλοστή συνεχόμενη ημέρα)

Succes(sion) story...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ