Καροτόσουπα με τζίντζερ και γάλα καρύδας! Λίγες θερμίδες πολλές βιταμίνες!

Εύκολο γεύμα, με φτηνά υλικά και χαμηλό σε θερμίδες.

Εύκολο γεύμα, με φτηνά υλικά και χαμηλό σε θερμίδες.


Υλικά
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• 8-10 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες λεπτές
• 1 κομμάτι τζίντζερ, κομμένο σε φέτες λεπτές
• 4 φλιτζάνια νερό
• 1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας
• Αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμoκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα καρότα και το τζίντζερ. Όταν τα κρεμμύδια είναι μαλακά, προσθέτουμε το καρότο, το τζίντζερ, αλάτι και νερό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 20 - 25 λεπτά, μέχρι τα καρότα να είναι πολύ μαλακά. Μεταφέρουμε τη σούπα από τη κατσαρόλα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε έξτρα αλάτι αν είναι απαραίτητο. Σερβίρουμε τη σουπα σε μπολ και γαρνίρουμε με μια κ.σ. γάλα καρύδας.
Tips:
• Είναι ένα εξαιρετικά εύκολο φαγητό, τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή του δεν είναι καθόλου ακριβά και τέλος είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες.
• Μπορείτε ν' αυξήσετε τη δοσολογία και όση σούπα περισσέψει να την βάλετε στην κατάψυξη και να την καταναλώσετε κάποια άλλη στιγμή.
Πηγή: toarkoudi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ