Πώς η ποδηλασία μπορεί να δημιουργήσει ένα «τρίτο όρχι» στους άνδρες - Προσοχή, κινδυνεύουν και οι γυναίκες!

Η ποδηλασία μπορεί να σας δώσει ένα γραμμωμένο και γεμάτο με μύες σώμα. Από την άλλη όμως οι γιατροί προειδοποιούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τους άνδρες: Η συνεχής τριβή με τη σέλα του ποδηλάτου μπορεί να προκαλέσει βλάβες και τραυματισμό στους όρχεις.

http://cdn.yupiii.gr/images/resized/icemax_620_0ec40de56cb0f355030b4a31d7489fc3.png

Σε μια νέα έκθεση, επιστήμονες από τη Νότια Αφρική τεκμηρίωσαν μια σπάνια πάθηση στην οποία οι ποδηλάτες μπορεί να αναπτύξουν «τρίτο όρχι» στη βουβωνική χώρα τους. «Ακόμα και οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από κάτι ανάλογο», λένε οι επιστήμονες. Ενας τρίτος όρχις ή ο όζος του ποδηλάτη δημιουργείται από τη συνεχή τριβή με την σκληρή σέλα.

Η διαρκής δόνηση και η τριβή μεταξύ των χαμηλότερων οστών της πυέλου, τον ιστό κάτω από το δέρμα του πυθμένα και τη σέλα, προκαλούν ένα εξόγκωμα.

Το οζίδιο είναι τρυφερό, αλλά σταθερό και συνήθως είναι τρία εκατοστά. Το υπερκείμενο δέρμα είναι συνήθως φυσιολογικό, αλλά μπορεί να ερεθιστεί.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γιατροί θα πρέπει να ρωτούν τους ποδηλάτες αν έχουν παρατηρήσει κάποιο εξόγκωμα. Το πρόβλημα μπορεί να θεραπευτεί είτε με στεροειδείς ενέσεις ή με χειρουργική επέμβαση.

Πάντως πολλές φορές οι γιατροί προτείνουν στους ασθενείς να εγκαταλείψουν το άθλημα γιατί οι λοιμώξεις είναι σοβαρές και προκαλούν έντονο πόνο.

Τέλος οι γιατροί ανέφεραν περίπτωση 29χρονης γυναίκας η οποία εμφάνισε οζίδιο στη βουβωνική χώρα και ενώ της συνέστησαν να σταματήσει την ποδηλασία εκείνη αρνήθηκε. Τελικά άλλαξε τη σέλα και αυτό την βοήθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ