Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από κοντέινερ - θα μοιάζει με το διάσημο παιχνίδι Jenga αφού τα δωμάτια του θα είναι αποσπώμενα! (φωτό)

Πολλά ευφάνταστα σχέδια ξενοδοχείων κάνουν την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έννοια της παραδοσιακής διαμονής!

Μια νέα πρόταση, που υπόσχεται να δώσει λύση στον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών, που κατακλύζουν δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από κοντέινερ.

http://www.newsbeast.gr/files/temp/2051765B0B8441D20EF08050F3B6C8DE.jpg

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Ova Studio έχει αποκαλύψει ήδη τα σχέδια του Hive - Inn, ενός πανύψηλου, πολυτελούς ξενοδοχείου, κατασκευασμένου από στοιβαγμένα κοντέινερ.

Διαθέτοντας έναν στέρεο πυρήνα, που θα περιέχει όλα τα βασικά συστατικά, όπως ανελκυστήρες, σκάλες, ηλεκτρικές και υδραυλικές υποδομές και θα αποτελεί την σπονδυλική στήλη του ξενοδοχείου, το κτίσμα θα περιβάλλεται από ένα χαλύβδινο πλέγμα, μέσα στο οποίο θα τοποθετούνται οι μονάδες.

Μάλιστα, καθώς αυξάνεται η ζήτηση υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν περισσότερα κοντέινερ, αναφέρει το newsbeast.gr

Κι ενώ μπορεί η όλη κατασκευή να μοιάζει με το διάσημο παιχνίδι Jenga, η εταιρεία κατασκευής δηλώνει σίγουρη ότι το ξενοδοχείο θα αποδειχθεί σωτήρια λύση για τις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Επιπλέον, αφού τα κοντέινερ είναι προκατασκευασμένα, κάθε κατάλυμα μπορεί να κατασκευαστεί και να αποδομηθεί πολύ γρήγορα, αλλάζοντας την τοποθεσία του.

Η εταιρεία πρότεινε, για παράδειγμα, ότι μια πιο βασική έκδοση του Hive - Inn θα μπορούσε να ανεγερθεί ως κατάλυμα έκτακτης ανάγκης μετά από μια φυσική καταστροφή.

Κάθε δωμάτιο – κοντέινερ του πολυτελούς ξενοδοχείου θα διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο στη μια του πλευρά, ενώ εσωτερικά θα διαμορφώνεται ανάλογα με το γούστο των ξενοδόχων.

Θα μπορούσε κάλλιστα το κάθε κοντέινερ να αξιοποιήσει το σχήμα του, τοποθετώντας στην εξωτερική του πλευρά μια διαφήμιση γνωστών εταιρειών, οι οποίες θα αναλαμβάνουν και την εσωτερική διακόσμηση.

Φανταστείτε για παράδειγμα ένα δωμάτιο Rolex, το οποίο θα προσφέρει την επιλογή αγοράς ενός ξεχωριστού μοντέλου, αλλά και ανάλογη επίπλωση.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε το νέο αυτό ξενοδοχείο να κατασκευάζεται σε μια από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου!









Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ