Ποιες είναι οι έξι επιτυχημένες παραστάσεις που αγάπησε το κοινό και φέτος ξαναπαίζονται! (Φωτό)

Το χειροκρότημα αυτών που τις είδαν και τις αγάπησαν αλλά και τα αιτήματα όσων δεν τις πρόλαβαν ξαναφέρνουν πέντε παραστάσεις της περασμένης σεζόν και μία του Φεστιβάλ Αθηνών στη σκηνή αυτήν την εβδομάδα.

Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου
Το αυστραλιανό μιούζικαλ, βασισμένο στην cult ταινία του Στέφαν Έλιοτ (1994 ), ανεβαίνει και πάλι σε σκηνοθεσία Φ. Ευαγγελινού, με τους Γ. Καπουτζίδη, Φ. Σεργουλόπουλο, Π. Πετράκη, σε μια ακομπλεξάριστη παράσταση με πολλή μουσική και χορό. (Μπάντμιντον, από 26/9 )

Ραμόνα travel: η γη της καλοσύνης
Μετά τις sold out παραστάσεις της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η «Ραμόνα» ανοίγει τη σεζόν για το Θέατρο Οδού Κυκλάδων-«Λευτέρης Βογιατζής», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μεταμορφώνεται σε μια Μπλανς Ντιμπουά από το… Διδυμότειχο. (Από 1/10 )

Βασιλιάς Ληρ
Σε παραγωγή του Λαϊκού Κλασικού Θεάτρου Γιώργου Βούρου, μεταφρασμένος απευθείας από την πρώτη έκδοση του έργου (1608 ), η οποία κυκλοφόρησε στην Αγγλία την εποχή που ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τον Ληρ με τον 25μελή θίασό του. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γιώργος Βούρος. (Βαφείο-«Λάκης Καραλής», από 27/9 )

Blasted - Ερείπια
Η ωμή βία συναντιέται με την αποκαλυπτική ποίηση στο πρώτο αυτό έργο (1995 ) της Σάρα Κέιν. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου αποδίδει την ακραία εικονοπλασία που αποζητά το έργο, με πρωταγωνιστές το φλεγόμενο επί σκηνής θεατρικό ζευγάρι Ακύλας Καραζήσης και Λένα Παπαληγούρα. (Πορεία, από 1/10 )

Δύο γυναίκες χορεύουν
Η Χρυσούλα Διαβάτη, στο ρόλο της στρυφνής ηλικιωμένης, δίνει μια ερμηνεία που αποπνέει άρωμα παλιού καλού θεάτρου, έχοντας ως άξια παρτενέρ τη Θάλεια Ματίκα, σε ένα τρυφερό έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ για τις ανθρώπινες σχέσεις. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης. (Ιλίσια-Βολανάκης, από 26/9 )

Μεφίστο
Το μυθιστόρημα-ορόσημο του Κλάους Μαν (1936 ) για τη Γερμανία του Μεσοπολέμου και την άνοδο του ναζισμού, στη διασκευή της Αριάν Μνουσκίν, σκηνοθέτησε πέρυσι με συναρπαστικό τρόπο ο Νίκος Μαστοράκης. Ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο, με τον Δημήτρη Μαύρο στη θέση του Αλέξανδρου Λογοθέτη. (Από 26/9 )

athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ