4 τρόποι για να μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας με τις ατέλειές του

Τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς είναι τόσο εξιδανικευμένα που είναι δύσκολο για μια γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της με τις όποιες ατέλειές του.

Τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς είναι τόσο εξιδανικευμένα που είναι δύσκολο για μια γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της με τις όποιες ατέλειές του. Η μανία της βιομηχανίας της μόδας και της showbiz για γυναίκες με τέλειες αναλογίες ή καμπύλες που πλημμυρίζουν θηλυκότητα, έχει αφήσει τις υπόλοιπες να προσπαθούν να τους μοιάσουν ή να μην είναι ικανοποιημένες αν δεν μοιάζουν με αυτές. Αυτό συμβαίνει γιατί η σύγκριση με τους γύρω μας είναι και ήταν πάντα στη φύση του ανθρώπου, αλλά με τέτοια πρότυπα συνήθως πάντα χάνουμε εμείς. Το photoshop αλλά και το γεγονός ότι δεν έχουμε μια ομάδα από αισθητικούς και στιλίστες να μας ακολουθούν σε κάθε μας εμφάνιση, σίγουρα δεν μας βοηθάει να μοιάζουμε με τα κορίτσια των εξώφυλλων και να νιώθουμε ικανοποιημένες με την εμφάνισή μας.



Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, όταν βλέπουν ένα όμορφο σώμα σκέφτονται «τα χέρια του είναι πιο γυμνασμένα από τα δικά μου» ή «μακάρι η κοιλιά μου να ήταν επίπεδη όσο εκείνης». Τέτοιες σκέψεις κάνουν κακό στην ψυχολογία μας και τη διάθεσή μας και δεν μας επιτρέπουν να αγαπήσουμε το σώμα μας όπως είναι. Φυσικά, υπάρχουν αλλαγές τις οποίες πρέπει να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα με την εμφάνισή μας, όμως παρόλο που ξέρουμε ποιες είναι, συνήθως δεν ασχολούμαστε. Η επιλογή μας να μην ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή ή να μην γυμναζόμαστε συχνά, απλά ξεκινά ένα νέο κύκλο αυτολύπησης και μείωσης της αυτοπεποίθησής μας.

1. Κάντε υγιεινές επιλογές: Ακόμα και οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορεί να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση μας και να μας κάνουν να αποκτήσουμε μια ανανεωμένη εμφάνιση. Έχετε προσέξει πως αν μια μέρα φάτε πολύ ελαφριά, την επόμενη αισθάνεστε πιο αδύνατη και πιο όμορφη; Ενώ μπορεί να μην χάσατε παρά μόνο λίγα γραμμάρια, εσείς αισθάνεστε υπέροχα γιατί ξέρετε ότι κάνατε μια καλή επιλογή για τον οργανισμό σας. Φανταστείτε αν το κάνατε αυτό κάθε μέρα! Μειώστε τις θερμίδες, καταναλώστε πιο υγιεινές τροφές και προσπαθήστε να κάνετε γυμναστική. Αν αισθάνεστε καλά θα μπορέσετε να αγαπήσετε τον εαυτό σας ακόμα και με τις ατέλειες του!

2.Βάλτε προτεραιότητες: Μια πολυάσχολη καθημερινότητα δεν επιτρέπει στις περισσότερες γυναίκες να ασχοληθούν με την εμφάνισή τους. Είτε δεν θα προσέξουν τη διατροφή τους είτε δεν θα πάνε στο γυμναστήριο προκειμένου να προλάβουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Αν ζηλεύετε τις γυναίκες που προλαβαίνουν να τα κάνουν όλα, τότε σκεφτείτε: αυτές οι γυναίκες δεν έχουν περισσότερο χρόνο από εσάς απλά προγραμματίζουν καλύτερα την καθημερινότητά τους και βάζουν προτεραιότητες σε όλα. Για να μην αισθάνεστε ότι παραμελείτε τον εαυτό σας, βάλτε στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας μαζί με τη δουλειά και τους λογαριασμούς τουλάχιστον ένα από αυτά που θα σαν κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα με την εμφάνισή σας, είτε πρόκειται για το γυμναστήριο είτε ένα απλό μανικιούρ.

3. Κάντε υπομονή: Μερικές φορές όσο κι αν προσπαθούμε, η ζυγαριά και ο καθρέφτης δεν μας ανταμείβουν. Για να μην απογοητευτείτε αμέσως και παρατήσετε την προσπάθειά σας, θυμηθείτε ότι για να πετύχετε το σκοπό σας χρειάζεται υπομονή ενώ ακόμα κι αν χρειαστούν πολλές μέρες για να φτάσετε εκεί, σίγουρα κάθε μέρα θα είστε καλύτερη, πιο όμορφη, πιο αδύνατη από την προηγούμενη!

4. Επιβράβευση: Όταν ξέρετε ότι έχετε κάνει όλα αυτά που πρέπει να για βελτιώσετε την εμφάνισή σας, αισθάνεστε αυτόματα καλύτερα. Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από την ικανοποίηση και την επιβράβευση για όσα έχετε καταφέρει. Μια ματιά στον καθρέφτη θα σας πείσει!
 kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ