«Ντόλλυ, η προξενήτρα» με Χατζηπαναγιώτη, Σταυροπούλου, Παπαχαραλάμπους και σκηνοθεσία Μαρκουλάκη στο Θέατρο Αλίκη! Να πάτε οπωσδήποτε!

Tα Αθηναϊκά Θέατρα θα εγκαινιάσουν τις θεατρικές τους δραστηριότητες στο θέατρο Αλίκη με το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Ντόλλυ, η προξενήτρα», σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, σκηνικά Αθανασίας Σμαραγδή, κοστούμια Ηλένιας Δουλαδίρη και Παναγιώτη Λαμπριανίδη, μουσική επιμέλεια Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και έναν λαμπερό θίασο πρωταγωνιστών: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιάννη Σαρακατσάνη, Γιώργο Ψυχογιό, Σταύρο Σβήγκο, Αλεξάνδρα Ούστα, Ντάνυ Γιαννακοπούλου, Αχιλλέα Σκεύη,  Νατάσσα Κοτσοβού, Χάρη Γρηγορόπουλο, Θοδωρή Ρωμανίδη, Γιώργο Δεπάστα και την Κατιάνα Μπαλανίκα.



Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ήρωες γοητευτικοί και αθώοι, λαμπεροί και ανθρώπινοι, μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών καταστάσεων με κεντρική ηρωίδα την καλοκάγαθη, περίεργη, κουτσομπόλα και καταφερτζού προξενήτρα, την Ντόλλυ.

Η Ντόλλυ που θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη προξενήτρα της διπλανής πόρτας, ειδικεύεται στο να μπλέκεται στις αισθηματικές υποθέσεις των γύρω της και να τις χειρίζεται έτσι όπως εκείνη... τη συμφέρει.

Η Ντόλλυ έχει αναλάβει να βρει την ιδανική σύζυγο στον πλούσιο έμπορο Οράτιο Βαντεργκέλντερ ο οποίος είναι ένας δύστροπος, σπαγκοραμμένος, γκρινιάρης και αντιπαθητικός χήρος από χρόνια.
Απρόσμενες καταστάσεις, ερωτικές ραδιουργίες που τις χειρίζεται με μαεστρία αυτή η τετραπέρατη προξενήτρα συνυπάρχουν σ’ έναν καταιγιστικό ρυθμό κωμικών καταστάσεων.

Μια παράσταση, γεμάτη ρυθμό μιας άλλης εποχής, του περασμένου αιώνα, που σατιρίζει την καθημερινότητα και τα απρόοπτά της όπως τη ζούσαν οι άνθρωποι τότε. Με έκπληξη ο θεατής διαπιστώνει ότι στο βωμό του έρωτα τίποτα δεν έχει αλλάξει... και μακάρι  η κυρία Ντόλλυ, αυτή η εκπληκτική προξενήτρα να ζούσε στις μέρες μας. Θα τα έκανε όλα πιο αθώα και πιο μαγικά!
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Θόρντον Ουάιλντερ
Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Παναγιώτης Λαμπριανίδης
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Ζωγραφιές: Φρέντυ Γκίζας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σκουλά

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιάννης Σαρακατσάνης, Γιώργος Ψυχογιός, Σταύρος Σβήγκος, Αλεξάνδρα Ούστα, Ντάνυ Γιαννακοπούλου, Αχιλλέας Σκεύης, Νατάσσα Κοτσοβού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θοδωρής Ρωμανίδης, Γιώργος Δεπάστας και η Κατιάνα Μπαλανίκα

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή 20:00
Πέμπτη-Παρασκευή 21:00
Σάββατο: 18:00 (λαϊκή) 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη έως Παρασκευή: 17€
Σάββατο & Κυριακή: 20€
Σάββατο απόγευμα (λαϊκή): 15€

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365, www.ticket365.gr, www.a-th.gr
Στο ταμείο του Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Citylink

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ