Δευτέρα 5 Νοεμβρίου - Πρεμιέρα για την Εφημερίδα των Συντακτών, από εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας! Καλή αρχή, παιδιά!

Στα περίπτερα θα είναι τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «πρώτη και μόνη ανεξάρτητη εφημερίδα», σύμφωνα με τον διευθυντή της, Νικόλα Βουλέλη.

Στα περίπτερα θα είναι τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «πρώτη και μόνη ανεξάρτητη εφημερίδα», σύμφωνα με τον διευθυντή της, Νικόλα Βουλέλη.

Την εφημερίδα εκδίδει ο «Συνεταιρισμός εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτούν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της νέας εφημερίδας, ο κ. Βουλέλης υπογράμμισε ότι «η "Εφημερίδα των Συντακτών" θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία. Θα κάνει ουσιαστική έρευνα. Θα ασκεί αυστηρή έως σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση».

Επισήμανε ότι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κριτική προϋποθέτει ανεξαρτησία από οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Όμως, πρόσθεσε, πως αυτό δεν σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία.

Ο διευθυντής Σύνταξης, Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της εφημερίδας, τόνισε ότι στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και τις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ από κανέναν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό που θα βγει τη Δευτέρα, είναι η πρώτη δοκιμή μιας μεγάλης προσπάθειας. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται και θα γίνεται πιο συμμετοχική. Εύχομαι να πετύχει για να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους συναδέλφους».

Σύμβουλος Έκδοσης της νέας εφημερίδας είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, που εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο εγχείρημα θα πετύχει, ενώ το μέλος του ΔΣ, Αριστείδης Μανωλάκος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον καθοριστικό ρόλο των συντακτών.

Σε μήνυμά του για το νέο ξεκίνημα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα εφημερίδα «θα λειτουργήσει στη βάση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, της κριτικής κάθε είδους εξουσίας, υπηρετώντας τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».

Καλοτάξιδη ευχήθηκε να είναι η νέα εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος.

Στη συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο «για άγριες και βίαιες παρεμβάσεις στον χώρο του Τύπου», επισημαίνοντας ότι «σε περίοδο που ασκείται μία βάρβαρη, άνευ προηγουμένου, μνημονιακή πολιτική, τέτοιες φωνές, που υπερασπίζονται τη δημοσιογραφική δουλειά, την ελευθερία, την ανεξαρτησία, είναι ενοχλητικές. Τέτοιες δυνάμεις πρέπει να στηρίζονται».

Οι εργαζόμενοι στην Εφημερίδα των Συντακτών, που θα κυκλοφορήσει με 48 σελίδες, είναι περίπου 100- 110, ενώ θα έχει πολλούς συνεργάτες από όλη την κοινωνία, από τον ακαδημαϊκό χώρο και από τον χώρο του Πολιτισμού. Η έκδοση του Σαββατοκύριακου θα είναι ενισχυμένη και θα έχει 64 σελίδες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ