2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

Η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, πραγματοποιείται στην πόλη του Κρανιδίου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2012.

Η 2η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου, πραγματοποιείται στην πόλη του Κρανιδίου αυτό το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου 2012. 

Ο Δήμος Ερμιονίδας υνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά την Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου, με στόχο να γίνει θεσμός η προβολή και η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Σκοπός η επαφή και αναβίωση της πλούσιας αγροτικής παράδοσης που διαθέτει ο τόπος, η ανάδειξη μνημείων που σχετίζονται με την ελιά, η αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην ιστορία και στην οικονομία του τόπου και η ανάδειξη και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας, εξαιρετικής ποιότητας με την ονομασία ΠΟΠ (1996).

“ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ”

Το χαρακτηριστικό του είναι το χρυσοκίτρινο χρώμα, η γλυκόπικρη γεύση του και ο τρόπος επεξεργασίας του (σε φυγόκεντρα ελαιοτριβεία), που παράγεται από τις ντόπιες ποικιλίες ελιάς “Μανάκι” και “Κορωνέϊκη”.

Η γιορτή θα διαρκέσει δύο μέρες. Το Σάββατο στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου πραγματοποιείται εσπερίδα με θέμα «Το μέλλον της καλλιέργειας, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της Ελληνικής Ελαιοκομίας».
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η 2η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού κλείνει με το εορταστικό κομμάτι με πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων βασισμένων στο ελαιόλαδο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκινούν από τις 11:00 το πρωί, θα φιλοξενηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ