Θα έρθει το τέλος του κόσμου στις 21-12-2012? όχι λένε τελικά οι Μάγιας γιατί...

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Γουατεμάλας εξαπέλυσαν οι Μάγιας, καταγγέλλοντας ότι συντηρεί και διαιωνίζει τον μύθο για το τέλος του κόσμου με στόχο το οικονομικό κέρδος.

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Γουατεμάλας εξαπέλυσαν οι Μάγιας, καταγγέλλοντας ότι συντηρεί και διαιωνίζει τον μύθο για το τέλος του κόσμου με στόχο το οικονομικό κέρδος.


«Καταδικάζουμε την απάτη, τα ψέματα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας που χρησιμοποιεί την παράδοση για το κέρδος. Δεν λένε την αλήθεια για τους ημερολογιακούς κύκλους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Felipe Gomez, αρχηγός της συμμαχίας των Μάγιας «Oxlaljuj Ajpop».


Αρκετές ταινίες και ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν την άποψη ότι βάσει του ημερολογίου των αρχαίων Μάγιας στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου.
Το υπουργείο Πολιτισμού της Γουατεμάλας διοργανώνει εκδήλωση για τη συντέλεια του κόσμου, στην οποία θα παραβρεθούν 90.000 άτομα, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία προωθούν πακέτα διακοπών με θέμα την «επικείμενη καταστροφή».
Σύμφωνα με τους Μάγιας στις 21 Δεκεμβρίου δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, αλλά το μόνο που τελειώνει είναι ένας ημερολογιακός κύκλος.


Ο νέος ημερολογιακός κύκλος που ξεκινά συνεπάγεται μεγάλες αλλαγές σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινοτικό επίπεδο, έτσι ώστε να επιτευχθεί αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρωπότητας.
Το ημερολόγιο των Μάγιας έχει 18 μήνες, 20 ημερών ο καθένας, συν έναν ιερό μήνα πέντε ημερών.
Ο πληθυσμός της Γουατεμάλας ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους ιθαγενείς, απόγονοι των Μάγιας.
Ο πολιτισμός των αρχαίων Μάγιας άνθισε από το 250 ως το 900 π. Χ.
Πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ