Έξι δημοφιλείς παραστάσεις σε καλοκαιρινή περιοδεία: Από τον Πέτρο Φιλιππίδη στον Γιάννη Μπέζο και από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στην Ελένη Ράντου!

Η προθέρμανση τελείωσε. Τα δημοτικά φεστιβάλ έχουν αρχίσει να μας ζεσταίνουν για τα καλά με παραστάσεις. Δείτε ποιες έχουν ξεκινήσει ήδη την περιοδεία τους και πού μπορείτε να τις δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η προθέρμανση τελείωσε. Τα δημοτικά φεστιβάλ έχουν αρχίσει να μας ζεσταίνουν για τα καλά με παραστάσεις. Δείτε ποιες έχουν ξεκινήσει ήδη την περιοδεία τους και πού μπορείτε να τις δείτε αυτή την εβδομάδα.

ωχ… Ηλέκτρα
Αγνώριστοι εμφανίζονται ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και οι υπόλοιποι ηθοποιοί στην παράσταση του έργου του Αλέξη Καλλίτση ο οποίος χρησιμοποιώντας δεκαπεντασύλλαβο παρωδεί την τραγική ηρωίδα (Θέατρο Πέτρας, 18/7 ).

Παντρολογήματα
Οι Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη και Χρήστος Λούλης μπλέκουν σε ένα προξενιό. Γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τους ήρωές του ως φορείς των ηθών της εποχής τους, ωστόσο οι αναλογίες με το σήμερα είναι πολλές (Βεάκειο 22/7, Θέατρο Πέτρας 23/7, Κηποθέατρο Παπάγου 24-25/7, Alex Digital Cinema 26/7 ).

Caveman
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αφήνει τα… σπήλαια και περιοδεύει στην Ελλάδα ψάχνοντας απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα σε σχέση με τη φύση της γυναίκας. Το έργο του Ρομπ Μπέκερ παίζεται non stop από το 2007 και το χειμώνα θ' ανέβει με τον Γ. Παρτσαλάκη (Κιν/θεατρο Cool Τύμβος, Μαραθώνας, 23/7 ).

Κατάδικός μου
Η Ελένη Ράντου ηγείται ενός ανδροκρατούμενου θιάσου σ’ αυτήν την αιχμηρή, ανατρεπτική κωμωδία που έγραψε μαζί με τους Σάρα Γανωτή και Νίκου Σταυρακούδη. Η παράσταση παίζεται για 4η χρονιά αλλά είναι η πρώτη της καλοκαιρινή περιοδεία (Alex Digital Cinema, Πόρτο Ράφτη, 22-23/7 ).

Τρωάδες
Ο Θ. Μουμουλίδης ταξιδεύει με μια πλειάδα γνωστών πρωταγωνιστών –Φ. Κομνηνού, Στ. Μάινας, Μ. Πρωτόπαππα, Ζ. Δούκα, Ι. Παππά, Ά. Λεμπεσόπουλο– για την παρουσίαση της αντιπολεμικής τραγωδίας του Ευριπίδη με ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, την προσφυγιά (Βεάκειο 23/7 ).

Η ζωή μπροστά σου
Η Άννα Βαγενά μαζί με τον Ιμπραήμ Χασάν τον μικρό, αλλά θαρραλέο στη σκηνή παρτενέρ της χαρίζουν τη συγκίνηση στο κοινό ζωντανεύοντας την ιστορία της γεμάτης ανθρωπιά μαντάμ Ρόζας(Θέατρο Πέτρας, 17/7, Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας, 18/7, Κηποθέατρο Παπάγου 21/7 ).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ