A Jewel Made in Greece: Μια υπέροχη καλοκαιρινή έκθεση με δημιουργούς χειροποίητων κοσμημάτων από Έλληνες καλλιτέχνες θα σας γοητεύσει αν πάτε μία βόλτα στο Λαγονήσι

Η έκθεση "A JEWEL MADE IN GREECE" εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» τον Φεβρουάριο 2014 με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη προσδοκία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων δημιουργών

Η έκθεση "A JEWEL MADE IN GREECE" εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» τον Φεβρουάριο 2014 με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη προσδοκία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων δημιουργών. Στην Τεχνόπολη συγκέντρώθηκαν για μία περίπου εβδομάδα οι περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού εικαστικού κοσμήματος. Η πρώτη αυτή παρουσία έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριοζητούμενο να εξαχθεί σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η έκθεση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ενώ την επιμέλειά της έχει η διακεκριμένη Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.


Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια της χώρας μας.


Στην παρουσίαση - αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του. Αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή των Μουσείων μας με αντιπροσωπευτικά κοσμήματα - αντίγραφα.

Στις 7 Ιουλίου η έκθεση μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonisi. Στην αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ θα συνυπάρξουν σε ένα δημιουργικό διάλογο τα Μουσεία : Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Ιδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.


Οι σύγχρονοι σχεδιαστές εικαστικού κοσμήματος: Φανουράκη Λίνα, Αναστασοπούλου Μυρτώ, Βουτσινάς Μάριος, Δασκαλάκη Ελένη, Ζαχαριάδης Μάξιμος, Καζιάλε Σταυρούλα, Καραγεώργη Τίνα, Κάτσαρη Ραλλού, Κλειτσιώτης Απόστολος, Λορεντζάτου Πιερρέττα, Μπουκογιάννη Ντόλυ, Michael Pelamidis, Πετζετάκη Μαρία, Πετρίδη Μαριάννα, Πετσάλη Αμαλία, Σαμόλη Μαίρη, Σαπουνά - Έλλις Πoλίνα, Σούμπλη Χριστίνα .

και οι ζωγράφοι: Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Εριέττα Βορδώνη , Παπαδάκη Γεύσω, Ανδρέας Γεωργιάδης, Μαρία Γιαννακάκη , Λεωνίδας Γιαννακόπουλος , Τάνια Δημητρακοπούλου , Καλημέρη Αννίτα, Μιχάλης Μαδένης , Αλίνα Μάτσα , Στέλλα Μελετοπούλου , Χαρίτων Μπεκιάρης , Γεωργία Μπλιάτσου , Γιώργος Σαλταφέρος , Ζέφη Συρίβλη , Βάσω Τρίγκα , Αθηνά Χατζή


Στο πλαίσιο της έκθεσης σχεδιάστηκε και εκδόθηκε λεύκωμα με φωτογραφίες και κείμενα που περιλαμβάνει αναλυτικά την ιστορική αναδρομή καθώς και τις 26 συμμετοχές των καλλιτεχνών.

Tα πιστά αντίγραφα από το Εθνικό Αρχαιολογικό, Νομισματικό και Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μας είναι ευγενική παραχώρηση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων – ΤΑΠ.


Eπίσης, δημιουργήθηκε από την Μαίρη Σαμόλη ένα συμβολικό στεφάνι από κοσμήματα και των 26 καλλιτεχνών.


  “A Jewel Made in Greece Trunk Show” Έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος, Grand Resort Lagonissi αίθουσα «DELPHI», από 7 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου.


Είσοδος ελεύθερη


Διοργάνωση Smart Art Πληροφορίες: 210 7299 550 – 6944 372 111


Ώρες λειτουργίας:


Καθημερινά 09.00-12.00 - 17.00 – 22.00


Grand Resort: 210 3475518 – 2291076000

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ