Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ - Ποιό ΠΑΣΟΚ?

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να ανάβουν φωτιές με τις δηλώσεις τους για το μέλλον του κόμματος.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να ανάβουν φωτιές με τις δηλώσεις τους για το μέλλον του κόμματος.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στα «ΝΕΑ» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προειδοποίησε τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην κάνει νέο κόμμα γιατί ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια πολλών ΚΟΔΗΣΟ.

Κυρίως όμως ζήτησε να συγκροτηθεί «κοινό μέτωπο όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», με διατυπώσεις που ερμηνεύτηκαν ως προτροπή για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ .
Κύκλοι της Ιπποκράτους έλεγαν ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος «σκοπίμως αφήνει ασχολίαστο το άρθρο», υπενθυμίζοντας ότι «προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου, η κάθε μια από τις οποίες διατηρεί φυσικά την ιδεολογική και πολιτική της φυσιογνωμία».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρότι ο Α. Λοβέρδος προανήγγειλε χθες ότι η θετική του ψήφος στα μέτρα «θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα», δεν θέλησε να εξωθήσει στα άκρα τις σχέσεις του με τον πρώην υπουργό.

«ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ». Εξ αυτού του λόγου με εντολή του εκδόθηκε επίσημο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο έπαιρνε αποστάσεις από άρθρο του υπευθύνου επικοινωνίας του κόμματος Γιάννη Δατσέρη («Εθνος»), με το οποίο ασκούσε αυστηρή κριτική στον κ. Λοβέρδο. Μεταξύ των άλλων, το άρθρο ανέφερε ότι «ο Α. Λοβέρδος ανήκει στην κατηγορία των "χρυσών παιδιών" της ΚΝΕ της γενιάς του Πολυτεχνείου. Τα καλύτερά τους ταξίδια τα έκαναν όταν είχαν καλή παρέα. Αυτό εύχομαι στον Ανδρέα: στη νέα διαδρομή να βρει την καλύτερη. Ούτως ή άλλως, ο προορισμός είναι κοινός». Η Ιπποκράτους διευκρίνιζε ότι το σχόλιο «αποτυπώνει προσωπικές απόψεις του κ. Δατσέρη, προφανώς στο πλαίσιο ανοικτού διαλόγου μεταξύ ενός βουλευτή και ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ που συνδέονται μεταξύ τους με φιλία και μακρά κοινή διαδρομή».
Πριν από την ανακοίνωση είχε υπάρξει συνεννόηση Βενιζέλου - Δατσέρη με τον δεύτερο να διευκρινίζει αργότερα ότι «δεν είμαι αρμόδιος ούτε να καλωσορίζω ούτε να ξεπροβοδίζω κανέναν από το ΠΑΣΟΚ». Και αυτό διότι από τα γραφόμενά του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τον αποχαιρετά από το κόμμα. Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραστούν στη χθεσινή εκδήλωση Λοβέρδου.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ