Ποιοι διασώζονται στις ΔΕΚΟ από τα νέα όρια συνταξιοδότησης

Σύνθετο είναι το «παζλ» για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, καθώς οι προϋποθέσεις εξόδου είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος ασφάλισης.Τυχεροί είναι όσοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς από το 2013 έρχεται αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά μία διετία.

Σύνθετο είναι το «παζλ» για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, καθώς οι προϋποθέσεις εξόδου είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος ασφάλισης.

Τυχεροί είναι όσοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς από το 2013 έρχεται αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά μία διετία.

Τα «κλειδιά» για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ

Σήμερα υπάρχουν τρεις διαφορετικές «ταχύτητες» όσον αφορά την ηλικία συνταξιοδότησης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους υπάρχουν ειδικές διατάξεις ανάλογα με το αν μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν ή μετά το 1983. Κοινό είναι το καθεστώς συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, καθώς υπάρχουν ενιαίες ρυθμίσεις σε όλα τα Ταμεία.

Σημειώνεται πως τα Ταμεία των ΔΕΚΟ έχουν υπαχθεί στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ωστόσο διατηρούν τις καταστατικές τους διατάξεις όσον αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Ετσι οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ σήμερα έχουν τη δυνατότητα να εξέλθουν στη σύνταξη με τον ίδιο τρόπο με τους ήδη συνταξιούχους συναδέλφους τους.

ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
Κερδίζουν όσοι θεμελιώσουν δικαίωμα έως τις 31/12/2012

Τα «κλειδιά» για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ

ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993
Στο ίδιο καθεστώς με τους νέους ασφαλισμένους

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι ρυθμίσεις για βαρέα και ανθυγιεινά

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ