Οι άντρες πεθαίνουν γρηγορότερα όταν χάνουν την γυναίκα τους ενώ οι γυναίκες πάλι δεν τα βάφουν μαύρα !

Οι άντρες που «χάνουν» τη σύζυγό τους, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από λίγο διάστημα, ενώ οι χήρες γυναίκες συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που έχει γίνει.

Οι άντρες που «χάνουν» τη σύζυγό τους, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από λίγο διάστημα, ενώ οι χήρες γυναίκες συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που έχει γίνει.

Τα αποτελέσματα λοιπόν αναφέρουν ότι, οι άντρες έχουν ένα τρίτο μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους εάν έχουν μείνει πρόσφατα χήροι, σε σύγκριση με τον φυσιολογικό κίνδυνο θνησιμότητας.

Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά, δεν εμφανίζουν αυξημένη πιθανότητα θανάτου μετά από την απώλεια του συζύγου τους, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν πως γενικά εμφανίζονται πιο ανεξάρτητες και πιο προετοιμασμένες για μια τέτοια πιθανότητα.

Ο καθηγητής Javier Espinosa, επικεφαλής της μελέτης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ρότσεστερ στις ΗΠΑ, σημείωσε: «Όταν μια γυναίκα πεθαίνει, οι άντρες είναι συχνά απροετοίμαστοι. Μαζί με τη φυσική απώλεια, χάνουν τον άνθρωπο που τους φροντίζει, εκείνον που τους νοιάζεται συναισθηματικά, αλλά και σωματικά, με άμεσο αντίκτυπο στην υγεία τους. Από την άλλη, ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός είναι πιθανόν ασθενέστερος για τις περισσότερες γυναίκες, όταν ο άντρας τους πεθαίνει. Ως εκ τούτου, η σύγκριση ανάμεσα στη θνησιμότητα των δύο συντρόφων, μπορεί να δείχνει και κατά πόσο αυτά τα δύο ξεχωριστά άτομα, εξαρτώνται το ένα από το άλλο με το πέρασμα του χρόνου».

Ο καθηγητής, που χρησιμοποίησε στοιχεία από αρχεία παντρεμένων ζευγαριών που έχουν πλέον χάσει τη ζωή τους, παρατήρησε ότι οι άνδρες που θρηνούν για το χαμό της συντρόφου τους, έχουν 30% αύξηση του κινδύνου θνητότητας, ενώ για τις γυναίκες δεν βρέθηκε κάτι αντίστοιχο.

Αντιθέτως, όταν η απώλεια για μια γυναίκα αφορά το παιδί της, αποτυπώθηκε ότι η επίπτωση στη θνησιμότητα της μητέρας είναι ισχυρότερη στα δύο πρώτα χρόνια από το θάνατο του παιδιού της. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι πιθανότητες μια μητέρα να πεθάνει, αυξάνονται ακόμα και 133% εάν χάσει ένα παιδί!

Η μελέτη του καθηγητή, έχει δημοσιοποιηθεί στο περιοδικό Economics and Human Biology.
Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ