Gatmi.gr It's All Greek To Me

Η Αθηνά Σπυροπούλου  , εργάζεται ως διερμηνέας  αλλά μέσα από την "εμπειρία "της κρίσης προβληματίστηκε, σκέφτηκε , αναθεώρησε και οδηγήθηκε στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης όπου καταγράφει το "δυναμικό" της απανταχού Ελλάδας.Ας δούμε τί είπε η Αθηνά Σπυροπούλου στην Ειρήνη Νικολοπούλου  και στο Εirini the blog :“Το www.Gatmi.gr είναι το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο, το δίκτυο όσων νοιώθουν Έλληνες ή θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα.

“Το Gatmi.gr είναι το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο, το δίκτυο όσων νοιώθουν Έλληνες ή θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα.

               
Το www.Gatmi.gr είναι η απάντηση στη γιγάντωση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας που σχεδιάστηκε για να είναι απλό στη χρήση και φιλικό. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακαλύψετε γρήγορα τις λειτουργίες του. Είναι το μέσο δικτύωσης ανθρώπων που έχουν ως κοινό σημείο την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε το 2012 από την ανάγκη να βοηθήσουμε να γεννηθεί κάτι καινούργιο στη χώρα. Το www.Gatmi.gr είναι η απάντηση σε όσους θεωρούν ότι φτάσαμε στο τέλος του δρόμου.


Η Ελλάδα έχει αξία που πρέπει να αναδείξουμε. Το www.Gatmi.gr φιλοδοξεί να αναδείξει τα επιτεύγματα μας, τις πρωτοβουλίες μας, τα πλεονεκτήματα και το δυναμισμό μας. Άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήσεις που άνοιξαν δρόμους, επιστήμονες που πρωτοπόρησαν, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν ανά τον κόσμο είναι εδώ. Το www.Gatmi.gr φιλοδοξεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα αυτής της χώρας, με ιστορίες, τοποθεσίες, συνταγές, βιβλία, τέχνη, ανέκδοτα, φωτογραφίες. Η διασύνδεση, η επικοινωνία και η θετική ενέργεια είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ. Γι'αυτό κάθε πρόταση σας, κάθε ιδέα ή γραπτή συνεισφορά σας είναι πολύτιμη για να αναδείξουμε την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.”

 

Καταρχήν  αναρωτιόμαστε όλοι τί σημαίνει Gatmi. You’ve got me?

Το www.Gatmi.gr  προέκυψε ως αναγραμματισμός της  έκφρασης  It’s All Greek To Me που σημαίνει στα αγγλικά «δεν καταλαβαίνω τίποτα» ή «αυτά είναι κινέζικα για μένα». Μου φάνηκε ότι αυτή η αγγλική έκφραση αποτυπώνει το συναίσθημα που νοιώθουν αυτήν την περίοδο οι Έλληνες και όσοι ξένοι αγαπούν την Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνουν. Θα μπορούσε να είναι αγγλική λέξη, αλλά δεν είναι!

Πώς μπορεί να λειτουργήσει η διασύνδεση των Ελλήνων με τον υπόλοιπο κόσμο;

Μέσω της δημιουργίας επαγγελματικών σελίδων στο προφίλ μας. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας μπορεί να προβάλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του μέσω της σελίδας του στο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο. Το ίδιο μπορεί να κάνει ένας μουσικός, ένας ηθοποιός, ένας φωτογράφος, μία εταιρία, ένα υπουργείο, ένας οργανισμός. Ονειρεύομαι την ημέρα που όλοι οι έλληνες συγγραφείς θα έχουν σελίδα στο www.Gatmi.gr και θα συνομιλούν με το κοινό τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Νομίζω ότι αυτό χρειαζόμαστε αυτή την εποχή: απλότητα στην επικοινωνία, ειλικρίνεια και μία ευρύτατη διασύνδεση μεταξύ μας αλλά και με όλο τον κόσμο.

Πώς θα καταφέρει το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο  να προβάλει την Ελλάδα στο εξωτερικό;

Στο www.Gatmi.gr χτίζουμε ένα who is who της καλής και άξιας Ελλάδας. Επιχειρηματίες, επιστήμονες, καθηγητές, διανοούμενοι, ζωγράφοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αθλητές, τραγουδιστές θα είναι εδώ για να προβάλουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Φανταστείτε όλους αυτούς τους καλούς και άξιους Έλληνες με τις φωτογραφίες τους, με τις ιστορίες τους και με τα επιτεύγματα τους να «μιλάνε» για τη χώρα μας. Φανταστείτε τι θαυμάσια εικόνα θα είναι αυτή για τη χώρα μας. Η προβολή είναι άμεση αλλά και έμμεση: θα δείξουμε ότι έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε, να μιλάμε με μία φωνή, για έναν κοινό σκοπό που είναι η ανόρθωση της χώρας μας. Μια χώρα μπορεί να  πάει μπροστά χάρη στους ανθρώπους της. Εγώ θέλω να δείξω  ότι στην Ελλάδα έχουμε πρόσωπο.

 

Πότε αποφασίσατε να δημιουργήσετε το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο Gatmi;

Αποφάσισα ότι πρέπει να φτιάξω ένα ελληνικό δίκτυο πριν από ένα χρόνο.  Για να πάρει σάρκα και οστά απαιτήθηκαν μήνες σκληρής δουλειάς και δοκιμών γιατί είναι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Βγήκε στον αέρα πριν από ένα μήνα, στις 9 το βράδυ. Από τη μία η μοναδικότητα του www.Gatmi.gr  προκαλεί ευθύνη και άγχος για το τελικό αποτέλεσμα, από την άλλη όμως μου προσφέρει μία μεγάλη δημιουργική ελευθερία, γιατί στην ουσία θέτουμε τις βάσεις για κάτι που δεν υπάρχει στη χώρα μας, δεν έχει ξαναδημιουργηθεί.

Η ιδέα μου ήρθε σαν μία απάντηση στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη χώρα μας. Θέλησα να πω ότι δεν έχουμε φτάσει στο τέλος του δρόμου, ότι έχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε και να κάνουμε. Πιστεύω ότι η επικοινωνία και η δικτύωση είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ για να πάμε μπροστά.  Πιστεύω στη θετική ενέργεια που τελικά θα μας ενώσει και θα εκπλήξει τους πάντες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Ποιός μπορεί να δημιουργήσει προφίλ στο Gatmi;

Όλοι οι Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μπορούν και  πρέπει  να φτιάξουν προφίλ στο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο … για την Ελλάδα! Επίσης, όλοι όσοι αγαπούν την Ελλάδα αλλά δεν είναι Έλληνες, όσοι την έχουν επισκεφτεί και επιθυμούν να γράψουν τις εντυπώσεις τους, όσοι κάνουν business με τη χώρα μας ή όσοι θα ήθελαν να κάνουν. Για να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό, το www.Gatmi.gr είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά αλλά φυσικά ο καθένας μπορεί να γράψει σε όποια γλώσσα τον εκφράζει  πάνω στον τοίχο του. Ο σκοπός είναι η διασύνδεση των Ελλήνων όλου του κόσμου.  Αλλά φυσικά και η διασύνδεση των Ελλήνων με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ