Μόνο στο eirinika: Top woman Βασιλική Μουρίκη: Πολύ καλή μαθήτρια και ήδη επαγγελματίας τραγουδίστρια απ' τα 17 της: «Φοβάμαι μην ξυπνήσω μια μέρα γιατί ζω ένα όνειρο»

Είναι μόλις 17 χρονών και έχει ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την FM Records ενώ σύντομα αναμένεται και να κυκλοφορήσει και η πρώτη της δισκογραφική δουλειά! O λόγος για τη Βασιλική Μουρίκη, το ανερχόμενο αστέρι της Πάτρας, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη συμμετάσχει σε 2 μουσικούς διαγωνισμούς, έναν εγχώριο και έναν διεθνή, κατακτώντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα

Είναι μόλις 17 χρονών και έχει ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την FM Records ενώ σύντομα αναμένεται και να κυκλοφορήσει και η πρώτη της δισκογραφική δουλειά! O λόγος για τη Βασιλική Μουρίκη, το ανερχόμενο αστέρι της Πάτρας, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη συμμετάσχει σε 2 μουσικούς διαγωνισμούς, έναν εγχώριο και έναν διεθνή, κατακτώντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα! Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με την ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια, η οποία μας μίλησε για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, τις Πανελλήνιες που ξεκινούν μεθαύριο, ακόμα και για το «The Voice»! Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Κύρια σημεία:

  • Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πότε ξεκίνησα να τραγουδάω γιατί ήμουν πολύ μικρή!
  • Κάποιες φορές φοβάμαι πως θα ξυπνήσω και όλο αυτό θα είναι απλά ένα όνειρο!
  • Δεν θεωρώ ότι μου έχει χαριστεί τίποτα. Οι γονείς μου και οι φίλοι μου με στηρίζουν και αυτό φτάνει
  • Το ότι είμαι καλή μαθήτρια, αρχικά λειτούργησε ανασταλτικά καθώς γονείς και καθηγητές ήθελαν να με αποτρέψουν από το τραγούδι
  • Θέλω να μπορώ να ζω για τη μουσική, όχι να ζω από τη μουσική.
  • Μεθαύριο δίνω Πανελλήνιες και θέλω να σπουδάσω μουσικολογία ή θεατρολογία.
  • Θα το σκεφτόμουν να συμμετάσχω στο The Voice, εφόσον έχω τελειώσει με το σχολείο




**********
Χάρης Αποστολόπουλος: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Πες μας τι σε ώθησε να ασχοληθείς με το τραγούδι. Θυμάσαι τον εαυτό σου να τραγουδάς από μικρή;
Βασιλική Μουρίκη: Θυμάμαι πριν ακόμα πάω σχολείο στο σπίτι να υπάρχει συνεχώς ανοιχτό το ραδιόφωνο. Η μουσική ήταν μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Άρεσε πολύ στους γονείς μου να μας μαθαίνουν τραγούδια και να έχουμε πολλά και διαφορετικά ακούσματα και εγώ και ο αδερφός μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πότε ξεκίνησα να τραγουδάω γιατί ήμουν πολύ μικρή, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι ότι ξετρελαινόμουν να ακούω τραγούδια και προσπαθούσα να τα μάθω κι εγώ. Πήγαινα και χορό και γενικά είχα μια ροπή προς τις τέχνες. Στο σχολείο ήμουν πάντα στην χορωδία και έπαιρνα σόλο να τραγουδήσω στις σχολικές γιορτές και είχα καταλάβει ότι είμαι καλή. Μόνος συνήθως δεν το καταλαβαίνεις, το αντιλαμβάνεσαι όταν στο λένε οι άλλοι και τα σχόλια που άκουγα ήταν θετικά. Ίσως αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με το τραγούδι να ήταν η μουσική παιδεία που μου μετέφεραν οι γονείς μου κι ας μην είχαν οι ίδιοι κάποια ιδιαίτερη κλίση στην μουσική.



ΧΑ: Είσαι μόλις 17 ετών και εντός Μαΐου αναμένεται να κυκλοφορήσει ο πρώτος σου δίσκος από την FM Records! Πώς αισθάνεσαι;
ΒΜ: Νιώθω υπερβολικά τυχερή. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να ασχοληθεί κανείς με τη δισκογραφία, αλλά πρώτα είναι δύσκολο το να σε εμπιστευτεί μια δισκογραφική με μια τόσο σπουδαία πορεία μέσα στο χρόνο. Είμαι ευγνώμων για αυτό που μου συμβαίνει και δηλώνω ακόμα πως δεν το έχω συνειδητοποιήσει πλήρως. Κάποιες φορές φοβάμαι πως θα ξυπνήσω και όλο αυτό θα είναι απλά ένα όνειρο!



ΧΑ: Μίλησε μας για τους 2 διαδικτυακούς διαγωνισμούς τραγουδιού που συμμετείχες. Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος; Ποιος σε παρακίνησε και πώς εξελίχθηκαν;
ΒΜ: Αρχικά είχα πάρει μέρος σε ένα Παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού, περισσότερο για να δοκιμάσω την τύχη μου. Φυσικά και είχα στο μυαλό μου την νίκη, αλλά όταν σκέφτεσαι ότι πρόκειται για παγκόσμιο διαγωνισμό, αποδέχεσαι το ότι αν είσαι στους 20 πρώτους είσαι ήδη νικητής. Παρόλα αυτά βρισκόμουν στην πρώτη θέση σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και ήμουν ευτυχισμένη με αυτό που συνέβαινε. Λίγο πριν όμως τη λήξη του διαγωνισμού πέρασα στην δεύτερη θέση που για μένα είναι εξίσου σημαντική φυσικά. Μετά από κάποιο καιρό δήλωσα συμμετοχή και σε έναν πανελλήνιο διαδικτυακό διαγωνισμό επειδή είχα ήδη την εμπειρία του προηγούμενου και ήλπιζα να πάρω κάποια καλή διάκριση και να με βοηθήσει αυτό στην δουλειά μου. Τελικά βγήκα πρώτη και πέταγα πραγματικά από την χαρά μου!



ΧΑ: Τι σου λένε τα παιδιά και οι φίλοι σου στο σχολείο; Σε στηρίζουν; Οι γονείς σου;
ΒΜ: Δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι. Όλοι με στηρίζουν και οι φίλοι μου και οι γονείς μου και αυτό μου δίνει δύναμη. Πάντα υπάρχουν αυτοί που σε βλέπουν ανταγωνιστικά ή προσπαθούν να σε αποτρέψουν θεωρώντας ότι θα ''πονέσεις'' στο χώρο αυτό της μουσικής, αλλά δεν με πτοεί κάτι γιατί γνωρίζω τι θέλω να κάνω στην ζωή μου πιο πολύ από οτιδήποτε. Έχω τους γονείς μου δίπλα μου που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους με αυτά που έχω καταφέρει. Δεν θεωρώ ότι μου έχει χαριστεί τίποτα.



ΧΑ: Με το σχολείο τι γίνεται; Είσαι καλή μαθήτρια; Με τι άλλο έχεις σκοπό να ασχοληθείς;
ΒΜ: Είμαι πολύ καλή μαθήτρια. Πάντα ήμουν. Αυτό ήταν και κάτι που μου δημιούργησε ''πρόβλημα'' στην αρχή, όταν δήλωσα ότι θέλω να ασχοληθώ με το τραγούδι. Οι καθηγητές μου και οι γονείς μου αρχικά προσπάθησαν να με αποτρέψουν από αυτό γιατί θεώρησαν ότι αφού είμαι άριστη, μπορώ να περάσω σε μια καλή σχολή και να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τα πολλά και με αυτά που κατάφερνα τους έπεισα ότι μόνο αυτό με γεμίζει και δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω κάτι διαφορετικό αν εξαιρέσεις την ηθοποιία που επίσης λατρεύω. Ωστόσο ποτέ δεν είπα ότι δεν θα σπουδάσω. Ίσα ίσα δίνω Πανελλήνιες και θέλω να σπουδάσω μουσικολογία ή θεατρολογία. Όταν έρθει η στιγμή των αποτελεσμάτων θα αποφασίσω.



ΧΑ: Ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θαυμάζεις και έχεις για πρότυπο; Ξένο; 

ΒΜ: Υπάρχουν πραγματικά πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες που τους θαυμάζω πάρα πολύ. Ένας από αυτούς είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος υπήρξε πάντα πηγή έμπνευσης για μένα καθώς λατρεύω τη μουσική του. Μάλιστα κοιτούσα από μικρή την βιογραφία του και ήλπιζα μια μέρα να καταφέρω κάτι ανάλογο με αυτό που έχει πετύχει εκείνος. Από τους ξένους καλλιτέχνες ξεχωρίζω την Christina Aguilera που προσωπικά θεωρώ ότι έχει απίστευτη χροιά και φωνή αλλά και την Mariah Carey η οποία έχει τεράστιο φωνητικό εύρος.



ΧΑ: Θα ήθελες να συμμετάσχεις σε ένα talent show τύπου «The Voice» για να απογειώσεις την καριέρα σου;
ΒΜ: Μέχρι στιγμής δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να δηλώσω συμμετοχή σε κάποιο talent show, γιατί δεν θα άφηνα ποτέ το σχολείο στην μέση της χρονιάς για κάτι τέτοιο. Επίσης δεν έβρισκα κάτι που να με κεντρίζει εμένα προσωπικά σαν Βασιλική. Όταν βγήκε το ''The Voice'' ομολογώ πως μου άρεσε σαν concept αλλά δεν ένιωσα έτοιμη να πάω και εξάλλου όπως είπα και πριν δεν θα άφηνα ποτέ το σχολείο. Τώρα προφανώς και η σχολική χρονιά τελειώνει και σίγουρα μπορώ να δηλώσω συμμετοχή, αλλά δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται καθώς γνωρίζω πως είναι ένα μέσο που μπορεί να με βοηθήσει πολύ και άμεσα στο να πετύχω κάποιους στόχους μου.
ΧΑ: Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 20 χρόνια;
ΒΜ: Ονειρεύομαι να πετύχω πράγματα στην μουσική και ο κόσμος να γνωρίζει εμένα και τα τραγούδια μου και να ταυτίζεται όσο το δυνατόν με αυτά. Δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή. Εύχομαι να μπορώ να τηρώ αυτό που έχω σαν κανόνα για μένα στην ζωή μου, να ζω δηλαδή για την μουσική και όχι από την μουσική. Ή τουλάχιστον να μην το βλέπω έτσι και να μην αναγκαστώ να ''αλλάξω'', για να πουλάνε πιο πολύ τα τραγούδια μου. Δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας, γιατί ενδιαφέρομαι περισσότερο να εξωτερικεύω όσα νιώθω. Σε 20 χρόνια λοιπόν, εύχομαι να έχω κάνει πολλούς και επιτυχημένους δίσκους και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς επίσης και να έχω εκπληρώσει και τον δεύτερο διακαή πόθο μου, αυτόν που σχετίζεται με την ηθοποιία και να έχω παίξει σε διάφορες παραστάσεις, σειρές, ποιος ξέρει μέχρι τότε. Είμαι πολύ αισιόδοξη πάντως! Εύχομαι να πετύχω αυτά που έχω στο μυαλό μου.


Who is who

Ξεκίνησα να γράφω στίχους όταν ήμουν 10 χρονών. Δεν πίστευα ότι θα καταφέρω πολλά και τα παράτησα, ήμουν εξάλλου μικρή. Ίσως και να μην είχα την ίδια αυτοπεποίθηση πάνω στην μουσική που έχω τώρα. Όταν πήγα Έκτη Δημοτικού και ξεκίνησα για πρώτη φορά μαθήματα μουσικής και κιθάρας, άρχισα να ξαναγράφω. Αρχικά στα ελληνικά, έπειτα στα αγγλικά και τα γαλλικά. Στο Γυμνάσιο ανέβασα τα πρώτα μου βίντεο στο youtube, απέκτησα ένα μικρό σταθερό κοινό και έφτιαξα την fan page μου στο Facebook για να προωθώ όσα κάνω. Τα πήγαινα αρκετά καλά και είπα να ψάξω για διαγωνισμούς. Βρήκα έναν παγκόσμιο και δεν δίστασα να δηλώσω συμμετοχή. Ενώ δεν ήμουν και τόσο σίγουρη για το αποτέλεσμα, βγήκα δεύτερη κι αυτό ήταν η αρχή για διάφορες συνεντεύξεις και εμφανίσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μου της Πάτρας. Συγχρόνως έκανα live εμφανίσεις και έψαχνα και άλλους διαγωνισμούς ώσπου μπήκα και σε έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό που έπαθλο είχε μια ηχογράφηση σε αθηναϊκό στούντιο. Βγήκα πρώτη τελικά και ανέβηκα στην Αθήνα για την ηχογράφηση που κέρδισα, η οποία ήταν στο Power Studio και εκεί γνώρισα και τον Γιώργο Μάστορα που με βοήθησε πολύ. Στη συνέχεια έκανα το πρώτο μου demo και το έστειλα σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες και από τις απαντήσεις που πήρα, κατέληξα στην Fm Records. Την Μεγάλη Τετάρτη, υπέγραψα και επίσημα το συμβόλαιο μου και ο δίσκος μου θα κυκλοφορήσει σύντομα. Από τότε έχω δεχθεί και άλλες προτάσεις και νιώθω περήφανη για όσα έχω κάνει ως εδώ γιατί πλησιάζω όλο και περισσότερο το στόχο μου!


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ