Σπανάκι, αρακάς, μπρόκολο, συκώτι - Ποιες είναι οι τροφές που αντιπαθούν περισσότερο τα παιδιά και πως θα τα κάνουμε να τις αγαπήσουν!

Ως πολυάσχολη μητέρα θέλετε το παιδί σας να τρέφεται σωστά, αλλά είναι δύσκολο να βρίσκετε συνεχώς το χρόνο για να το πείσετε να φάει κάτι που δεν θέλει.

Ως πολυάσχολη μητέρα θέλετε το παιδί σας να τρέφεται σωστά, αλλά είναι δύσκολο να βρίσκετε συνεχώς το χρόνο για να το πείσετε να φάει κάτι που δεν θέλει.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/05/iStock_000004948840Large.jpg

Εάν θέλετε η ώρα του φαγητού να μοιάζει περισσότερο με γιορτή παρά με πόλεμο, θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που τα παιδιά σας σκέφτονται για ορισμένες τροφές. Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα φαγητά που αντιπαθούν τα παιδιά και πώς θα καταφέρετε να τα πείσετε να τα δοκιμάσουν:

Σπανάκι
Μην προσπαθήσετε να παραβράσετε το σπανάκι. Όταν πρόκειται για λαχανικά, το υπερβολικό βράσιμο αποτελεί έγκλημα για τα παιδιά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σας λασπώσει το σπανάκι, με αποτέλεσμα τα παιδιά σας να αρχίσουν τη γκρίνια. Μπορείτε να το τηγανίσετε ελαφρώς ή να το προσθέσετε ωμό στο πιάτο των ζυμαρικών σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά το σπανάκι για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητη γεύση ή μυρωδιά.

Αρακάς
Το ίδιο που ισχύει για το σπανάκι, ισχύει και για τον αρακά. Προσοχή στο μαγείρεμα! Ο αρακάς -φρέσκος ή κατεψυγμένος- είναι πραγματικά πολύ νόστιμος και μπορείτε εύκολα να τον ενσωματώσετε στα περισσότερα γεύματα. Όπως συμβαίνει με όλα τα φαγητά, εάν τα παιδιά δούνε εσάς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια να τρώνε αρακά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θελήσουν να δοκιμάσουν κι εκείνα.
Μπρόκολο
Η άσχημη όψη και μυρωδιά του μπρόκολου αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για τα παιδιά, ώστε να μπούνε στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Εάν έχει παραβράσει θα λασπώσει, ενώ αν δεν το έχετε μαγειρέψει αρκετά θα είναι ελαφρώς τραγανό. Μία μέση κατάσταση είναι ιδανική για τα παιδιά. Μπορείτε να το σερβίρετε σε μικρά κομματάκια ή να το πολτοποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε σε σούπες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ