Γ. Πυρπύλης: ο Έλληνας make up artist των shows της Chanel, Yves Saint Laurent έχει ταλέντο! Γνωρίστε τον! (φωτό)‏

Ο Γρηγόρης Πυρπύλης είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική ομορφιά στο εξωτερικό ΤΩΡΑ! Και η παραπάνω πρόταση είναι διπλής ανάγνωσης: Γιατί πέραν της αυτονότης ομορφιάς του (ρίξε ξανά μια πρόχειρη ματιά στις photos!) ο Γρηγόρης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του μακιγιάζ αυτή την στιγμή στο εξωτερικό.

Έφυγε για το Παρίσι πριν περίπου δύο χρόνια. Και λίγες μέρες πριν επέστρεψε ξανά στο Παρίσι από το Ντουμπάι όπου ήταν ο επικεφαλής make up artist στο pre-spring/summer 2015 show της Chanel. Ένα θεαματικό look που δημιούργησε για τον οίκο ο Tom Pecheux και που απέδωσε τέλεια ο... 1er Assistant του, Gregoris (όπως τον φωνάζουν οι συνάδελφοί του εκεί)! Σήμερα, ο Γρηγόρης Πυρπύλης μιλάει αποκλειστικά στο TLIFE για όλα αυτά τα fashion shows στα οποία έχει συμμετάχει (Saint Laurent Paris, Balmain, Elie Saab, Isabel Marant, Moschino, Marni είναι μερικοί μόνο από τους οίκους που έχει δουλέψει ως βασικός βοηθός του Tom Pecheux) και μας λέει πώς είναι από κοντά η Laetitia Casta, ποιο είναι το αγαπημένο του top model, μυστικά μακιγιάζ από τα catwalks αλλά και τι του είπε ο Karl Lagerfeld αμέσως μετά το τέλος του fashion show στο Ντουμπάι. Σουρεάλ; Όχι όταν έχεις απέναντί σου το next big thing του μακιγιάζ!

Tης Νατάσας Μπερέκου, tlife.gr

- Ποια ήταν η πρώτη δουλειά που έκανες στο Παρίσι;

Η πρώτη μου δουλειά στο Παρίσι ήταν το show του Anthony Vaccarello στην εβδομάδα μόδας.

- Πώς είναι να δουλεύεις με τον Tom Pecheux, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους make up artists παγκοσμίως;
Με τον Tom είναι σαν να δουλεύεις με έναν πολύ καλό σου φίλο, πάντα με υπέροχη διάθεση και πολλά γέλια.

- Υπάρχουν κάποια beauty tricks που σου έμαθε ο Tom Pecheux και σε εντυπωσίασαν;
Υπάρχουν πολλά beauty tricks που έμαθα από τον Tom. Το πιο σημαντικό είναι το facial massage που έμαθα να δίνω πριν από το make up και το οποίο κάνει θαύματα. Μην ξεχνάτε να το κάνετε κι εσείς! Ένα μασάζ προσώπου μερικά λεπτά πριν και το μακιγιάζ βγαίνει εντελώς διαφορετικό! Το πρόσωπο λάμπει φυσικά!


Ο Γρηγόρης Πυρπύλης με τον διάσημο make up artist, Tom Pecheux και τον επίσης διάσημο Pascale (το toy του Tom Pecheux με δικό του instagram που μπορείς να κάνεις follow εδώ και που έχει φωτογραφηθεί με τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου αυτού!)

- Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει; Και δεν εννοώ μόνο για τη δουλειά σου!
Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο σχετικά με την δουλειά μου είναι... τρία! Για την ακρίβεια: όταν ο Karl Lagerfeld ήρθε να με βρει backstage για να μου δώσει προσωπικά συγχαρητήρια για το show στο Ντουμπάι. Όταν ο Tom μου είπε πως είμαι έτοιμος να "πετάξω" μόνος μου και όταν ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο της Chanel beauty μου είπε πως θα ήθελε να την μακιγιάρω γιατί της άρεσε η δουλειά μου και η οποία έχει δεχτεί να μακιγιαριστεί στο παρελθόν μόνο από τον Peter Philips. Εκτός δουλειάς το μεγαλύτερο κομπλιμέντο ήταν όταν μια από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο, η Laetitia Casta, μου είπε ότι εάν ήταν single θα ήθελε να με παντρευτεί!


Ο Γρηγόρης Πυρπύλης με την Laetitia Casta (και ναι, Latetitia! Αυτό που σου συνέβη είναι πολύ, πολύ λογικό!)

- Ποια προσωπικότητα σε έχει γοητεύσει περισσότερο από όσες έχεις γνωρίσει;
Δίπλα στον Tom έχω γνωρίσει πολλές διάσημες προσωπικότητες και top models. Η καθεμία είναι ξεχωριστή και ελκυστική με διαφορετικό τρόπο. Η Cara Delevingne είναι σίγουρα μια από αυτές!

- Έχεις κάποια αστεία ιστορία να μας διηγηθείς από τα backstage;
Υπάρχουν αρκετές. Αυτή που θυμάμαι περισσότερο ήταν στην Ίμπιζα, σε ένα shooting που κάναμε για την καμπάνια της Gucci ο Mert Alas (ο ένας εκ του διάσημου φωτογραφικού δίδυμου Mert & Marcus), πήρε ένα μολύβι ματιών και άρχισε να με μακιγιάρει σαν αρχαίο Έλληνα!

- Τι σου λείπει από την Ελλάδα;
Από την Ελλάδα μου λείπει η οικογένειά μου φυσικά, η κολλητή μου και το ωραίο φαγητό.

- Ποιο είναι το σωστό μακιγιάζ για το καλοκαίρι;
Το σωστό μακιγιάζ για το καλοκαίρι είναι αυτό που έχει αντηλιακό σαν βάση γιατί ο ήλιος είναι πολύ επικύνδινος! Μετά μια μάσκαρα αρκεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουν οι γυναίκες. Δεν χρειάζονται υπερβολές!

- Περιέγραψέ μου μια τυπική σου μέρα στο Παρίσι. Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη;

Στο Παρίσι, αν δεν δουλεύω, μου αρέσει να πηγαίνω στα μουσεία και σε διάφορες εκθέσεις σχετικές με φωτογραφία, μόδα, αρχιτεκτονική. ΄Οσον αφορά το αγαπημένο μου μέρος, αυτό είναι το Palais Royal. Το μόνο μέρος που μπορεί να με ηρεμήσει μετά το διαμέρισμά μου!


- Έχεις ανακαλύψει κάποια καλλυντικά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και σου άρεσαν πολύ;
Στο Παρίσι υπάρχουν πολλές μάρκες που έχω ανακαλύψει και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά το ενδιαφέρον μου έχει να κάνει πιο πολύ με τα φαρμακεία στο Παρίσι. Εκεί υπάρχει απίστευτα μεγάλη γκάμα skincare!

- Ποιο είναι το βασικό μυστικό ομορφιάς των μοντέλων που τα κάνει να βγαίνουν στα catwalks με τόσο υπέροχες επιδερμίδες;
Το μυστικό για τη λαμπερή επιδερμίδα των κοριτσιών είναι το facial massage που ο Tom έχει διδάξει σε όλη την ομάδα. Πραγματικά μεταμορφώνει το δέρμα!



- Υπάρχει κάτι στο μακιγιάζ που κάνουν οι Ελληνίδες αλλά οι γαλλίδες δεν κάνουν ποτέ;
Οι Γαλλίδες δεν αγαπούν το πολύ μακιγιάζ. Ρίχνουν το μεγαλύτερο βάρος στην περιποίηση της επιδερμίδας τους και τονίζουν πάντα ένα στοιχείο, ακόμα και οι celebrities. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι γυναίκες αγαπούν το έντονο μακιγιάζ.

- Με πόσες βαλίτσες καλλυντικά ταξιδεύεις για τα fashion shows;
Στα shows ταξιδεύουμε με μια βαλίτσα αρκετά μεγάλη ο καθένας. Οι πολλές βαλίτσες είναι θέμα εντύπωσης για έναν make up artist! Εξάλλου, μπορείς πάντα να κάνεις μίξεις και να βγάλεις αυτό που θες!

- Πώς καταλήγετε με τον Tom σε ένα μακιγιάζ; Είναι κάτι που συνεννοήστε με τον οίκο; Προαποφασίζετε το μακιγιάζ και μετά έρχονται τα μαλλιά ή το αντίθετο;
Το make up και τα μαλλιά γίνονται την ίδια μέρα και συνήθως 2-3 μέρες πριν το show. Είναι κάτι που αποφασίζεται από τον Tom, τον σχεδιαστή, τον stylist του show, αλλά μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και από έναν assistant, από το μοντέλο, την κυρία που διορθώνει τα ρούχα. Πρόκειται για συλλογική δουλειά. Ο τελευταίος λόγος, όμως, ανήκει φυσικά στον Tom!


- Στο τελευταίο cruise show της Chanel ήσουν ο chief make up artist. Πώς ένιωσες; Έχασες τον ύπνο σου το προηγούμενο βράδυ ή δεν είχες καμία αγωνία;
Στο show στο Ντουμπάι ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας αλλά το look δεν σχεδιάστηκε από 'μένα αλλά τον Tom Pecheux. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό τον μεγάλο οίκο είναι γλυκύτατοι και όλα κύλησαν υπέροχα!


Arabian Princess! Αυτή ήταν η έμπνευση για το pre-spring/summer 2015 show της Chanel στο Ντουμπάι. Η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στο μακιγιάζ των ματιών με σκιά που προεκτείνονταν παράλληλα στο άνω και κάτω βλέφαρο, τελίτσες από φύλλα χρυσού στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και διπλή σειρά από ψεύτικες βλεφαρίδες

- Πώς είναι ο Karl Lagerfeld από κοντά;
Ο Karl είναι απλά ευφυέστατος και πάρα πολύ ευγενικός με τρομερή αίσθηση του χιούμορ!

- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;
Έχω πολλούς στόχους αλλά προτιμώ να μην τους πω πριν γίνουν πραγματικότητα!


O Γρηγόρης Πυρπύλης μετά το show της Chanel στο Ντουμπάι ανάμεσα στα μεγαλύτερα top models

Και μετά από αυτή την Αθήνα- Παρίσι συζήτηση ο Γρηγόρης θα ετοίμαζε βαλίτσες για το St Tropez και shooting με την Miley Cyrus, στο πλάι πάντα του Tom Pecheux. Και μετά από αυτή την Αθήνα- Παρίσι συζήτηση, εγώ πληκτρολόγησα αυτές τις γραμμές με πολύ, πολύ αγάπη, αστεράκια στα μάτια και κάμποση περηφάνεια που ξεχύλιζε για τον Γρηγόρη Πυρπύλη. Που εγώ μπορώ να τον φωνάζω με το μικρό του όνομα και που ανταλλάζουμε πού και πού inbox και για τα υπόλοιπα νέα μας ;)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ