Κόψτε καλά τις σαλάτες, βράστε τα λαχανικά σε λίγο νερό και αγοράστε τα χωρίς λιπάσματα - Πως θα κρατήσετε ''ζωντανές'' τις βιταμίνες των τροφών

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν από τις πιο σημαντικές ομάδες τροφίμων που πρέπει να βρίσκονται ανελλιπώς στο διατροφολόγιο της οικογένειας. Πολλές φορές, ενώ η οδηγία για συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να τηρείται, δηλαδή να τρώμε φρούτα και λαχανικά, στην πραγματικότητα τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες που παίρνουμε από αυτά δεν είναι όσες θα έπρεπε.

family_style_meals_large

Οι διατροφικές μας συνήθειες, ο τρόπος που μαγειρεύουμε, αποθηκεύουμε αλλά και σερβίρουμε το φαγητό ενδεχομένως και να καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών με συνέπεια να μην αποκομίζουμε όλα τα οφέλη τους. Ο Στέφανος Καραγιαννόπουλος Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής προληπτικής ιατρικής κλ.”Κυανούς Σταυρός”  μάς δίνει πολύτιμες συμβουλές για να παραμείνουν αναλλοίωτες  οι βιταμίνες των τροφών.

Κόψτε τις σαλάτες λίγο πριν τις σερβίρετε. Αν πρόκειται να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, κόψτε τα την τελευταία στιγμή. Έτσι μειώνετε την απώλεια βιταμίνης C.

Βράστε τα λαχανικά σε λίγο νερό. Αν είναι κατεψυγμένα, μην τα πλένετε πριν το βράσιμο. Μην προσθέσετε σόδα στο νερό, γιατί καταστρέφετε τη θειαμίνη. Και το ψήσιμο στον φούρνο καταστρέφει μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Καλό είναι να προτιμάτε το βράσιμο στον ατμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ