Τα ΄΄μοναχικά΄΄ γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη...

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει σήμερα τα γενέθλια του. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1918 και συμπληρώνει 94 χρόνια μιας πολυτάραχης ζωής στη διάρκεια της οποίας μπορεί κάποιος να πει ότι είδε τα πάντα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει σήμερα τα γενέθλια του. Γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1918 και συμπληρώνει 94 χρόνια μιας πολυτάραχης ζωής στη διάρκεια της οποίας μπορεί κάποιος να πει ότι είδε τα πάντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έναν παγκόσμιο πόλεμο, την Κατοχή, έναν σκληρό εμφύλιο, μια επτάχρονη χούντα και πολλές δεκαετίες στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αφού πρωτοεξελέγη βουλευτής το 1946 και τα αποχωρίστηκε το 2004.

Στην πολιτική απέκτησε φανατικούς φίλους και εχθρούς, όπως κάθε σημαντική προσωπικότητα. Eζησε μεγάλες νίκες αλλά και ταπεινωτικές ήττες. Το θρίαμβο και την λαϊκή κατακραυγή.

Σε προσωπικό επίπεδο, έγινε ο Πατριάρχης μιας μεγάλης οικογένειας αποκτώντας τέσσερα παιδιά, αμέτρητα εγγόνια και δισέγγονα. Υπέστη την τραγική απώλεια του δολοφονημένου από την «17 Νοέμβρη» γαμπρού του και την αντιμετώπισε σαν παλληκάρι.

Το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι απέραντο και μια καταγραφή του σήμερα ίσως δεν έχει νόημα. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως ένα παιχνίδι της ζωής έφερε, η ημέρα των γενεθλίων του -η 18η Οκτωβρίου- να είναι εκείνη που ο μεγάλος πολιτικός του αντίπαλος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, οδήγησε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο Μητσοτάκης κι ο Παπανδρέου... Πολλοί λένε πώς ο ένας δεν θα υπήρχε στην πολιτική χωρίς τον άλλον.

Στα σημερινά του γενέθλια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θα έχει κοντά του όλα τα πρόσωπα που τον αγαπούν. Την Ντόρα, την Κατερίνα, την Αλεξάνδρα, τον Κυριάκο... Τον Κώστα και την Αλεξία, που όταν αποχωρίστηκαν βίαια τον πατέρα τους, έγινε εκείνος και πατέρας γι αυτούς.

Θα λείπει όμως από δίπλα του για πρώτη φορά τέτοια μέρα , το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής του. Η Μαρίκα, με την οποία έζησαν μαζί περίπου 60 χρόνια, κι «έφυγε» τον περασμένο Μάιο. Μαζί της, λένε όσοι τον ξέρουν καλά, έφυγε κι ένα κομμάτι από τον ίδιο. Τα φετινά γενέθλια θα είναι πιο «μοναχικά» για τον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ