Τακτικά οικογενειακά γεύματα, μαγειρεμένο φαγητό, Περιορίστε το μέγεθος των μερίδων - 5 τρόποι για να μυήσετε το παιδί σας στην υγιεινή διατροφή!

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να σταθεροποιήσει την ενέργεια των παιδιών, να οξύνει το μυαλό τους, ακόμη και να βελτιώσει τη διάθεσή τους.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να σταθεροποιήσει την ενέργεια των παιδιών, να οξύνει το μυαλό τους, ακόμη και να βελτιώσει τη διάθεσή τους.

http://www.therawfoodmum.com/wp-content/uploads/2012/12/kids_cooking_600.jpg

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς, προκειμένου να ενσταλάξουν στο παιδί τις σωστές διατροφικές συνήθειες, χωρίς να μετατρέψουν την κουζίνα σε πεδίο μάχης.

Έτσι, μπορείτε να έχετε τεράστιο αντίκτυπο στη δια βίου σχέση των παιδιών σας με το φαγητό και να τους δώσετε μια καλύτερη ευκαιρία να εξελιχθούν σε υγιείς ενήλικες με αυτοπεποίθηση.

Φροντίστε να έχετε τακτικά οικογενειακά γεύματα. Γνωρίζοντας ότι το μεσημεριανό ή το δείπνο σερβίρονται περίπου την ίδια ώρα καθημερινά και ότι όλη η οικογένεια θα καθίσει μαζί, βελτιώνεται η όρεξη του παιδιού. Το πρωινό γεύμα είναι μια άλλη μεγάλη στιγμή για την οικογένεια, δεδομένου μάλιστα ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό έχουν την τάση να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ