Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Ειρήνη – Μαρία Μπολάνου, 19 ετών από την Χειμάρρα της Β. Ηπείρου είναι η πιο νέα & όμορφη Δημοτική Σύμβουλος για την Αθήνα: γνωρίστε την μορφωμένη φοιτήτρια…

Η νεαρή κοπέλα είναι υποψ'ήφια με τον συνδυασμό του Δημήτρη Καπερνάρου.

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου.
 
Βιογραφικό:
Ονομάζομαι Ειρήνη-Μαρία Μπολάνου. Γεννήθηκα πριν 19 χρόνια στην Αθήνα και μεγάλωσα στην περιοχή Μουσείου όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα. Η καταγωγή της οικογένειας μου είναι από την Χειμάρρα της Β. Ηπείρου.
Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά. Παράλληλα με τις σπουδές μου δραστηριοποιούμαι στον εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό AIESEC του Πα.Πει. που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά μέσα από μια επαγγελματική εμπειρία άσκησης στο εξωτερικό.
Ως νέο άνθρωπο και φοιτήτρια, με απασχολούν τα θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης και απασχόλησης. Επίσης, ως νέα γυναίκα ονειρεύομαι μια κοινωνία με περισσότερη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία, την πολιτική και σε άλλους τομείς. Μεγαλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας το ενδιαφέρον μου στρέφεται χωρίς αμφιβολία σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας ζωής στην πόλη. Η όρεξή μου για προσφορά, το ομαδικό πνεύμα που με διακρίνει και η νοοτροπία μου ως νέου και ενεργού ανθρώπου είναι οι δεσμεύσεις μου προς εσάς. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την στήριξη και την δική σας συμμετοχή και σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί με τον Βασίλη Καπερνάρο για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας, γιατί τελικά είναι η "Αθήνα το σπίτι μας!".

 
Παρουσίαση του συνδυασμού "Αθήνα το σπίτι μας!" στο Electra Palace με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αθηνών Βασίλη Καπερνάρο

Συνέντευξη :

1. Είστε η πιο νέα ηλικιακά υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον δήμο Αθηναίων. Άρα και εκπρόσωπος της πολύπαθης νεολαίας που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα καθώς αφουγκράζεστε και γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες τους από τους συνυποψηφίους σας. Τι διαφορετικό να περιμένουν οι νέοι από εσάς;

Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι στις φετινές δημοτικές εκλογές παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον! Σε ό,τι αφορά εμένα, επέλεξα από την πρώτη στιγμή  να βγω στις γειτονιές της Αθήνας και να ακούσω τα προβλήματα και τις ανησυχίες των συμπολιτών μου και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες με την ανεργία και την περιθωριποίηση. Επειδή και εγώ η ίδια βιώνω σε καθημερινή βάση τα ίδια προβλήματα, καθώς έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια ιδιαίτερη περιοχή της Αθήνας, το Μουσείο, είμαι σε θέση να τους καταλάβω. Ο συνδυασμός "Αθήνα το σπίτι μας!"  δίνει έμφαση στους νέους και στο πρόγραμμά μας υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας. Πιστεύω ότι χρήσιμος για τον κάθε πολίτη είναι ένας δημοτικός σύμβουλος που ακούει την άποψή του. Για τον λόγο αυτό δεσμεύομαι σαν Ειρήνη ότι αν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είμαι εκεί για να ακούω τις ανησυχίες, αλλά και τις προτάσεις τόσο των νέων όσο και των μεγαλύτερων ανθρώπων και στην συνέχεια να τις μεταφέρω στο Συμβούλιο.

2. Σας γεμίζει άγχος το νεαρό της ηλικίας σας; Τι σας λέει ο κόσμος;

Δεν θα έλεγα ότι με αγχώνει τόσο η ηλικία μου γιατί εμείς οι νέοι μπορεί να μην έχουμε ακόμα την εμπειρία των μεγαλύτερων, αλλά έχουμε την διάθεση και την όρεξη να αλλάξουμε τα πράγματα. Έχω την χαρά να βρίσκομαι σε ένα συνδυασμό που δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφράσει την άποψή του και φυσικά ο κύριος Καπερνάρος όντας και ο ίδιος πατέρας καταλαβαίνει τις ανησυχίες των νέων και θέτει τα ζητήματα νεολαίας ψηλά στην ατζέντα του. Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που εξέφρασαν την έκπληξη τους με την απόφασή μου να ασχοληθώ τόσο νωρίς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς οι νέοι θέλουμε να αλλάξουμε πολλά και αυτό είναι στην φύση μας. Θεωρώ οτι ο Δήμος είναι η πρώτη "μάχη" που πρέπει να κερδίσουμε εμείς οι νέοι και το πρώτο βήμα για να εκπροσωπηθούμε ως το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.