Αγγίξτε την ευτυχία καταναλώνοντας 7 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά

Άνθρωποι που καταναλώνουν 7 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές του Dartmouth University και του University of Warwick εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων στη Βρετανία και ανακάλυψαν ότι η ψυχική ευεξία αυξήθηκε σε συνάρτηση με τον αριθμό των καθημειρνών μερίδων φρούτων και λαχανικών, με υψηλότερο όριο τις 7 μερίδες την ημέρα.

Άνθρωποι που καταναλώνουν 7 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα έχουν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του Dartmouth University και του University of Warwick εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων στη Βρετανία και ανακάλυψαν ότι η ψυχική ευεξία αυξήθηκε σε συνάρτηση με τον αριθμό των καθημειρνών μερίδων φρούτων και λαχανικών, με υψηλότερο όριο τις 7 μερίδες την ημέρα.

 

 

 

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Social Indicators Research, ορίζει ως μερίδα τα 80 γραμμάτια.

Η ερευνήτρια Sarah Stewart-Brown, δήλωσε ότι η στατιστική ισχύς φρούτων και λαχανικών αποτέλεσε έκπληξη. Η διατροφή παραδοσιακά έχει αγνοηθεί από ερευνητές της ευεξίας. Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να γίνουν περισσότερα γνωστά σχετικά με τις αιτίες πίσω από τα ευρήματα, πρόσθεσε.

Ο Andrew Oswald, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε εκπληκτικά αποτελέσματα και αποφάσισε ότι είναι σοφό να καταναλώνει κάποιος φρούτα και λαχανικά.

Πολλές δυτικές κυβερνήσεις συνιστούν οι άνθρωποι να καταναλώνουν 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να προστατευτούν από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο, αναφέρει η έρευνα.

Ενώ η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ μερίδων φρούτων και λαχανικών και ψυχικής ευεξίας δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

Πηγή: m.Iatronet.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ