Ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα πέσει θύμα σεξουαλικής βίας πριν τα 18!!!...

Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, μέλους στο οποίο είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανακοινώθηκε η έναρξη της νέας αυτής διεθνούς προσπάθειας σε συνεργασία με Φαρμακευτικές Εταιρίες, τη Mayo Clinic (ΗΠΑ), τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (Centers for Disease Prevention and Control- CDC)(ΗΠΑ) και άλλους.

ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ, 11 Οκτωβρίου 2012, «To Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά» (International Centre for Missing and Exploited Children) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας νέας μοναδικής συνεργασίας στην οποία συμμετέχουν  φορείς με ηγετικό ρόλο διεθνώς στα θέματα υγείας.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία νέα Παγκόσμια Σύμπραξη για την Υγεία, με 25 μέλη -σημαντικούς οργανισμούς- που καλύπτουν όλους τους τομείς της βιομηχανίας της υγείας. Στόχος η συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, φαινόμενο που πλέον για να αντιμετωπίζεται ως κρίση της δημόσιας υγείας.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία, η ιατρική βιομηχανία ενώνει τις δυνάμεις της και συντονίζει τις δράσεις της για να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ως ζήτημα δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Dr. Franz Humer, πρόεδρος της εταιρίας Roche, ο οποίος συγχρόνως είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά. «Η σύμπραξη αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα δουλέψουμε προς την κατεύθυνση να προσελκύσουμε κι άλλες εταιρίες και ηγετικές μορφές του χώρου της υγείας. Δέσμευσή μας είναι να προσεγγίσουμε την κρίση αυτή με τον ίδιο τρόπο που έχουμε προσεγγίσει άλλες κρίσεις υγείας- μέσω μιας συντονισμένης παγκόσμιας αντιμετώπισης».

Ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση. Μελέτες της Mayo Clinic (HΠΑ), του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (HΠΑ) και άλλων φορέων, ανακαλύπτουν συνεχώς ότι ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης οδηγεί σε πολλαπλές διαταραχές της υγείας κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του παιδιού, προκαλώντας ένα τεράστιο βάρος για όλη τη ζωή των θυμάτων και μια ευρεία πρόκληση για τη δημόσια υγεία.

Ο Ernie Allen, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά δήλωσε: «Υπάρχουν πολλές και σημαντικές διεθνείς συμβάσεις και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα στο ζήτημα, σε σύγκριση με το παρελθόν. Όμως το πρόβλημα χειροτερεύει. Παλαιότερα, η βασική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης επικεντρωνόταν στη νομοθεσία και στις προσπάθειες εφαρμογής της- κάτι που φυσικά είναι σημαντικό. Όμως, δεν έχει υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας που έχει προκύψει. Μια συνέργεια όλης της βιομηχανίας της υγείας είναι απαραίτητη ώστε να αλλάξει αποτελεσματικά ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος».
                                                        
Οι προσπάθειες της σύμπραξης θα περιλαμβάνουν δράσεις για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης βελτιώνοντας την ιατρική εκπαίδευση, αναπτύσσοντας την πρώιμη αναγνώριση των θυμάτων, υλοποιώντας επιδημιολογικές μελέτες, αναγνωρίζοντας κενά στη θεραπεία των θυμάτων και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η νέα «Σύμπραξη Παγκόσμιας Υγείας» περιλαμβάνει φαρμακευτικές εταιρίες από έξι κράτη, ηγετικά ιδρύματα ιατρική περίθαλψης, όπως τα περίφημα: Mayo Clinic (ΗΠΑ), τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (Centers for Disease Prevention and Control- CDC) (ΗΠΑ), το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Bambino Gesù (Ιταλία), την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Ιατρική Σχολή του Harvard, εξειδικευμένους επιστήμονες στην παιδική κακοποίηση και άλλους.

Ο Dr. Daniel Broughton της Mayo Clinic δήλωσε, «Μελέτη του 2010 της Mayo Clinic εντόπισε ότι το ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης σχετίζεται με τάσεις αυτοκτονίας, μετατραυματικό στρες, διαταραχές άγχους, κατάθλιψης, διατροφικές διαταραχές και διαταραχές στον ύπνο. Η σεξουαλική θυματοποίηση επηρεάζει τον εγκέφαλο του παιδιού και έχει σοβαρές επιπτώσεις στη υγειά του για την υπόλοιπη ζωή του. Δημιουργεί κινδύνους για προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας, περιλαμβανομένου και του κινδύνου για θάνατο από διαβήτη, καρκίνο και καρδιακή ανεπάρκεια.».

Μεταξύ άλλων, στα ιδρυτικά μέλη της σύμπραξης ανήκουν οι Roche (Ελβετία), Almirall (Ισπανία), GlaxoSmithKline (Ηνωμένο Βασίλειο), Merck (ΗΠΑ), Menarini (Ιταλία), UCB (Βέλγιο), Forest Laboratories (ΗΠΑ), Mayo Clinic (ΗΠΑ),  Centers for Disease Prevention and Control (ΗΠΑ), Bambino Gesù (Βατικανό), Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΗΠΑ), InterPharma (Ελβετία) και αρκετοί άλλοι.

Το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά έχει αξιοσημείωτη επιτυχία στην ίδρυση και διαχείριση και άλλων εθελοντικών συμπράξεων με βιομηχανίες. Συγκεκριμένα, το Διεθνές Κέντρο διαχειρίζεται την Οικονομική Σύμπραξη ενάντια στην Παιδική Πορνογραφία (Financial Coalition against Child Pornography), που περιλαμβάνει 34 εταιρίες που σχετίζονται με την οικονομία και το internet, οι οποίες δουλεύουν για την εξάλειψη της εμπορικής παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, το Διεθνές Κέντρο διαχειρίζεται τη Σύμπραξη Τεχνολογίας (Technology Coalition), με 9 μεγάλες εταιρίες Internet, η οποία αναπτύσσει και εφαρμόζει νέες τεχνολογίες που εμποδίζουν την ικανότητα των παραβατών να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την εκμετάλλευση ή τη διακίνηση παιδιών. Για παράδειγμα, το Διεθνές Κέντρο παρέχει νέα και δωρεάν τεχνολογία για τις εταιρίες και τις αστυνομικές αρχές παγκοσμίως όπως το PhotoDNA της Microsoft και το CETS (Child Exploitation Trafficking System).

Σχετικά με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ. Είναι ο βασικός φορέας που δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στις παιδικές αρπαγές και την σεξουαλική κακοποίηση. Ο Οργανισμός έχει συστήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο που περιλαμβάνει 22 κράτη, εκπαιδευμένες αστυνομικές αρχές σε 121 χώρες και συνεργάζεται με κοινοβούλια σε 74 χώρες ώστε να θεσπιστεί νέα νομοθεσία σχετικά με την παιδική πορνογραφία. Νέα κέντρα για εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά έχουν ιδρυθεί σε Βέλγιο, Νότιος Αφρική, Ρουμανία, Ρωσία και ένα περιφερειακό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Το Διεθνές Κέντρο έχει αναπτύξει συμφωνίες συνεργασίες μεταξύ άλλων με την Interpol, τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και τη Διάσκεψη της Χάγης για το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Για περισσότερες πληροφορίες: www.icmec.org

Πηγή: hamogelo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ