Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, ''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''

στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11 ΟκτωβρίουH ταινία πραγματεύεται την ιστορία του ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΚΗ, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.


στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου


H ταινία πραγματεύεται την ιστορία του ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΚΗ, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Πύλο για 2 εβδομάδες, στην Αίγινα, την Κρήτη, τα Ψαρά αλλά και στη Ρωσία, στην Αγία Πετρούπολη και το Αστραχάν.


«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», η νέα πολυαναμενόμενη επική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή επιλέχθηκε από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο – ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα της αμερικανικής ηπείρου – για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, ανάμεσα σε μερικές από τις σπουδαιότερες νέες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, δημιουργών όπως ο Terrence Mallick, ο Tom Hanks, ο Robert Redford, ο Billy Bob Thornton, ο Κώστας Γαβράς και πολλών άλλων. Έτσι, η ταινία ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές τη διεθνή της πορεία, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη διεθνή διανομή της από τη Sony Pictures Home Entertainment.

Η ταινία «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», αποδεικνύει αυτό ακριβώς που πρεσβεύει, ότι «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», καθώς ξεπερνώντας τις άπειρες δυσκολίες της για να ολοκληρωθεί, ξεκινά τη διεθνή της καριέρα, μεταφέροντας τις ελληνικές αξίες που δοκιμάζονται στις μέρες μας. Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, με τη συμμετοχή ενός δυνατού διεθνούς cast (του Sebastian Koch, της Catherine Deneuve, του John Cleese και του Juan Diego Botto), η άρτια διεθνής παραγωγή της ταινίας, αλλά και η φήμη του Γιάννη Σμαραγδή εξασφάλισαν τη λαμπρή και δυναμική σταδιοδρομία της νέας του ταινίας που ξεχωρίζει ήδη με την επιλογή της στο πρόγραμμα του Τορόντο.


«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» ακολουθεί την παράδοση προηγούμενων ταινιών του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή που αποτελούν σημαντικές καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες:

Η ταινία «Καβάφης» έκανε την πρεμιέρα της εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 1996 με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς κοινό και κριτικοί υποδέχτηκαν την ιστορία του Αλεξανδρινού ποιητή με εγκάρδιο ενθουσιασμό σε κατάμεστες αίθουσες. Η ταινία επελέγη επίσης και συμμετείχε στο φεστιβάλ του Βερολίνου όπου προβλήθηκε με τεράστια επιτυχία. Παγκόσμια προβολή είχε επίσης σε 50 ακόμη διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων: Mar del Plata, Στοκχόλμης, Σαο Πάολο, Brisbane, Flanders, Jerusalem, k.a..

Το 2008 η ταινία “El Greco” συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου το κρατικό κανάλι του Καναδά CBC Newsworld το κατέταξε ανάμεσα στις πέντε χρυσές ταινίες από τα 300 συνολικά φιλμ από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκείνη τη χρονιά.

Πηγή : aixmi.gr 

Δείτε το trailer

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ