Oι ζεστές μέρες ξεκίνησαν, ο ήλιος λάμπει και τα 10 αγαπημένα αθηναϊκά μαγαζιά που βγάζουν... τραπεζάκια έξω έχουν την τιμητική τους! (φωτό)


Γιασεμί

Στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα βρίσκεται ίσως το λιγότερο τουριστικό μαγαζί όλης της περιοχής –αν και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες κι έχει φιλοξενήσει δεκάδες γνωστές και άγνωστες προσωπικότητες. Εμπνευσμένη μεσογειακή κουζίνα, ποτά και αφεψήματα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της «δύσκολης» πόλης μας.
Πληροφορίες: Μνησικλέους 23, 213 0417937, www.facebook.com/YiasemiPlaka.

Της Άρτεμις Φύσσα - clickatlife.gr

Υποβρύχιο

Ιδανικό για όσους τους βολεύει το Γκάζι, αλλά δε θέλουν να βγαίνουν… στο Γκάζι – ξέρετε τι εννοώ: βαβούρα, γκλαμουριά, τιμές προ Δ.Ν.Τ. Καφές, τσίπουρο, μεζές και τραπεζάκια έξω στις παρυφές μιας όμορφης και ήσυχης πλατείας –μπορείς να την πεις και αλάνα.
Πληροφορίες: Στρατονίκης 19, Γκάζι, 210 3451393.

Εξωστρεφής

Η Αθήνα έχει λόφους και ναι, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, ειδικά για τις ανοιξιάτικες και τις καλοκαιρινές νύχτες, όταν έχεις ανάγκη από λίγη δροσιά. Στο λόφο του Στρέφη λοιπόν, δίπλα στο γηπεδάκι, θα βρείτε τον θρυλικό Εξωστρεφή: μέσα στο πράσινο, με φτηνούς και καλούς μεζέδες για να μην πιείτε το κρασί, το τσίπουρο ή τη ρακή σας «ασυνόδευτα».
Πληροφορίες: Ανεξαρτησίας 1, Στρέφη, 215 5515656, www.facebook.com/Exostrefisdownstairs.

Αλουστίνες

Στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, είναι ίσως το μόνο από τα καφενεία–μπαρ που δεν έχει «κράχτη» και αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, συνεχίζει μέχρι τις βραδινές ώρες με ποτό και μεζεδάκια, σ’ ένα από τα πιο δροσερά σημεία της Αθήνας.
Πληροφορίες: Ηρακλειδών 5, Θησείο, 210 3427986, www.facebook.com/aloustines.

Σεϋχέλλες

Όταν είπα στους φίλους μου ότι θέλω να συγκεντρώσω τα καλύτερα πλην φτηνά, παρεΐστικα μαγαζιά με τραπεζάκια έξω, μου είπαν «μην τυχόν και δε γράψεις για τις Σεϋχέλλες».  Εκεί όπου άλλοτε ήταν το θρυλικό καφενείο «Μπαχάμες», μπορείτε να πιείτε από καφέδες μέχρι κοκτέιλ, αλλά κυρίως, να γευτείτε τοπικές λιχουδιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαγειρεμένες με μεράκι και γνώση. Όσο φτιάχνει ο καιρός, τόσο θ’ αυξάνονται τα τραπεζάκια του.
Πληροφορίες: Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, 694 420 6407, www.facebook.com/Seychellesfoodanddrinks.

Cabezon

Δεν έχουν site, σελίδα στο facebook, καρτούλες, ούτε καλά – καλά ταμπέλα. Οπότε ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψετε - γιατί αξίζει να το κάνετε - είναι να το επισκεφτείτε. Πρόκειται για μια πραγματικά μυστική αυλή, στρωμένη με χαλίκι, στην οδό Κεραμεικού. Στο μενού του θα βρείτε νόστιμα σπιτικά μεζεδάκια, μαγειρευτά ή τηγανητά. Θα πιείτε μπίρα, ούζο ή τσίπουρο και όλα αυτά, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Πληροφορίες: Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο, 21555 06414.

Τα Κανάρια

Όποτε βρείτε τραπέζι στα Κανάρια, παίξτε κι ένα τζόκερ! Τα Κανάρια είναι το πιο ζωντανό σημείο της οδού Πλαταιών και παρ’ όλο που δε βρίσκονται σε κάποια ειδυλλιακή τοποθεσία, οι μεζέδες, το τσίπουρο, η ρακή και οι μπύρες τους αρκούν για να γεμίζουν όλα τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γύρω απ’ το μαγαζί.
Πληροφορίες: Κεραμεικού 88 & Πλαταιών, 210 3425166 http://kanaria.gr/.

Τριφασικό

Σ’ έναν κρυμμένο και ήσυχο πεζόδρομο, το Τριφασικό προσφέρει φτηνούς και νόστιμους μεζέδες, μπύρες, τσίπουρο, κρασί και καφέ σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα τραπεζάκια έξω θα γεμίσουν σχετικά γρήγορα -τουλάχιστον αν πάτε μετά τις 9 μ.μ.– και οι πιο τυχεροί θα προλάβουν να κάτσουν στο μεταλλικό παγκάκι με τα όμορφα μαξιλαράκια.
Πληροφορίες: Σφακτηρίας 24, Μεταξουργείο, 211 7108870.

Πλάτανος

Ο Πλάτανος είναι κρυμμένος πίσω από το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, κοντά στους Αέρηδες στην Πλάκα. Πήρε τ’ όνομά του από το μεγάλο πλατάνι που προσφέρει γενναιόδωρα τη σκιά του στους θαμώνες. Παραδοσιακό ελληνικό μενού, τουρίστες, μπύρες και κρασί σε τιμές που δεν ξεφεύγουν πολύ.
Πληροφορίες: Διογένους 4, Πλάκα, 210 3220666, www.facebook.com/platanos.plaka.

Ο Σαλός Λαγός

Με όνομα που παραφράζει το ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη, ο Σαλός Λάγος βγάζει τα τραπεζάκια του έξω επί του πεζοδρομίου της οδού Τρώων, προσφέροντας πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας ως συνοδευτικά του κρασιού, της μπύρας ή του τσίπουρου που θα πιείτε. Εξαιρετικές τιμές και πολύ φιλόξενο περιβάλλον.
Πληροφορίες: Τρώων 63, Πετράλωνα, 210 3471101.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ