Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μιλά για τις τελευταίες ώρες της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο νοσοκομείο και την κραυγή αγωνίας της «θέλω να ζήσω» λίγο πριν πεθάνει

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου αποκαλύπτει όσα δεν έχει πει για τη ζωή της.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου αποκαλύπτει όσα δεν έχει πει για τη ζωή της. Η ηθοποιός στα γυρίσματα της "Ταξιτζούς" κόντεψε να πνιγεί και περιγράφει στην "Espresso" πόσο κινδύνεψε η ζωή της σε ένα γύρισμα που είχε γίνει τότε στο Πέραμα.



"Το ταξί βρισκόταν σε μια κατηφόρα και τσούλησε, ενώ νόμιζα ότι ήταν σταματημένο. Πήγα να μπω και να πατήσω φρένο, αλλά με παρέσυρε και βρέθηκα στη θάλασσα μαζί με το όχημα. Ευτυχώς υπήρχαν κάποιοι δύτες εκεί και με έσωσαν, αλλά βγήκα έξω με σπασμένο το πόδι και φοβερούς πόνους. Έβαλα γύψο, αλλά στη συνέχεια κόντεψα να πάθω σηψαιμία" αποκαλύπτει.



Η πρωταγωνίστρια δεν μπορεί επίσης να ξεχάσει και ένα στενάχωρο γεγονός που συνέβη μπροστά στα μάτια της. "Έκανα περιοδεία και λίγο πριν από μια παράσταση μου στα Μέθανα μια γλυκύτατη γιαγιά με περίμενε στην είσοδο του θεάτρου για να με γνωρίσει. Μόλις με είδε, έπεσε στην αγκαλιά μου και μου είπε: "Τώρα δεν με νοιάζει αν πεθάνω". Δυστυχώς ύστερα από δευτερόλεπτα η γυναίκα άφησε την πνοή της πάνω στο στήθος μου" εξομολογείται η κ. Στυλιανοπούλου.

Η σπαρακτική κραυγή της Βιουγιουκλάκη

Το κεφάλαιο "Αλίκη Βιουγιουκλάκη" είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στην καρδιά της Δέσποινας Στυλιανοπούλου. Από τα μέσα της δεκαετίας του '60 μέχρι και τον θάνατό της, το Αλικάκι, όπως τη λέει, ήταν η κολλητή φίλη της, που αποκαλούσε μάλιστα τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου χαϊδευτικά "ψιψίνα".



"Μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου ζούσε η Αλίκη τραγικές στιγμές, ενώ ο κόσμος έξω, που υποτίθεται είχε πάει για να της συμπαρασταθεί, έτρωγε, γελούσε, συζητούσε. Τους άκουσε την τελευταία μέρα που έφυγε από τη ζωή κι έβγαλε μια σπαρακτική κραυγή. Ο γιατρός έτρεξε ανήσυχος κοντά της, όπως κι εγώ, κι έκλαιγα με μαύρο δάκρυ. "Θέλετε κάτι κυρία Βουγιουκλάκη;" τη ρώτησε εκείνος. "Θέλω να ζήσω" του απάντησε εκείνη. Δυστυχώς, "έφυγε" τόσο ξαφνικά" σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ