Δημοσκόπηση MRB: Στο 0,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το το σύνολο των πολιτικών κομμάτων υφίστανται φθορά, καθώς το πολιτικό τίμημα της κρίσης είναι εξαιρετικά βαρύ. Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεφεύγουν συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την Realnews.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το το σύνολο των πολιτικών κομμάτων υφίστανται φθορά, καθώς το πολιτικό τίμημα της κρίσης είναι εξαιρετικά βαρύ.

Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεφεύγουν συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την Realnews.

H Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται με ποσοστό 22,9% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,0%, ΠΑΣΟΚ 7,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,0%, Δημοκρατική Αριστερά 4,2% και ΚΚΕ 4,0%.

Το 39,3% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα, 28,4%.

Το 67,3% των πολιτών κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης αρνητικά ενώ τη χειρότερη γνώμη σε ποσοστό 69,5% έχουν οι πολίτες για την αντιπολίτευση που κάνει η Χρυσή Αυγή. Θετική αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 24,4% έναντι του 50,6% που την αξιολογεί αρνητικά.

Παράλληλα, αρνητική αξιολογεί τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 67,2% έναντι 47,5% της ΔΗΜΑΡ και 44,7% της ΝΔ. Αντίστοιχα, ως καλή αξιολογείται η στάση της ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 23,9%, της ΝΔ σε 23,6% ενώ του ΠΑΣΟΚ σε μόλις 13,3%.

Επιπρόσθετα, μόλις το 33% πιστεύει ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, το 83,4% πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα λιτότητας.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι από τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης. Ποσοστό 48,7% τοποθετείται αρνητικά, ενώ το 44,5% τις επικροτεί. Από την άλλη, σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες (26%) αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες ενώ το 69,5% είναι αντίθετο.

Πηγή: madata.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ