Θρίαμβος για την ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη! Επιβλήθηκε με 11-10 της Μπαρτσελόνα!

Σπουδαία νίκη με 11-10 στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελονέτα πέτυχε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ.

Σπουδαία νίκη με 11-10 στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελονέτα πέτυχε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την 6η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκτός έδρας νίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Ισπανοί ήταν αήττητοι και πρωτοπόροι στον όμιλο πριν παίξουν με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο είχαν ηττηθεί και στον Πειραιά.

Με αυτή τη επιτυχία οι νταμπλούχοι Ελλάδας έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στο φάιναλ -6, καθώς έφτασαν τους έξι βαθμούς και απομένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές.

«Είναι μια σπουδαία νίκη. Ήμασταν καλύτεροι και σʼ αυτό το ματς από την Μπαρτσελονέτα και δίκαια κερδίσαμε. Στα κρίσιμα σημεία αντέξαμε στην πίεση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που έπαιζε στην έδρα της. Η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Θέλει υπομονή από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζεται να πιστέψει κανείς πως γίναμε μέσα σε λίγες ημέρες η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια που είναι τελικοί. Όσοι έρθουν στον Πειραιά θα θέλουν να μας κερδίσουν για να περάσουν και το ίδιο θέλουμε και εμείς. Θα τα δώσουμε όλα. Μπράβο στα παιδιά» τόνισε περιχαρής ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος

Οι Πειραιώτες έχουν πάρει τον αέρα των Ισπανών, που πριν λίγες μέρες είχαν νικήσει και στον Πειραιά και την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, ήταν αποφασισμένοι να μην πετάξουν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία όπως συνέβη στην Ιταλία.

Με γκολ των Φουντούλη και Γούνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 10-8, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος και παρά την ισοφάριση που δέχτηκε από τον Φερνάντεζ, πήρε τη μεγάλη νίκη 53ʼʼ πριν το φινάλε με τέρμα του Βαγγέλη Δελακά, ο οποίος τόνισε:

« Συγχαρητήρια σε όλους για τη μεγάλη εμφάνιση. Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη και όλοι προσπαθούμε να φτάσουμε και πάλι την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάνουμε βήματα προς τα εμπρός από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι μια νίκη που μας βάζει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης η οποία όμως παραμένει πολύ δύσκολη υπόθεση. Όλα παίζονται όμως όσο ο Ολυμπιακός κάνει τέτοιες εμφανίσεις. Το κλειδί για τη νίκη ήταν η άμυνα και ειδικά η άμυνα στον παίκτη λιγότερο. Η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλά διαβασμένη».

Πλέον είναι κομβικής σημασίας το επόμενο παιχνίδι με τον ουγγρική Εγκερ στον Πειραιά (15/3) ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια με την Ριέκα (εκτός), την Προ Ρέκο (εντός) και με την Γιουγκ (εντός).

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 1-3, 3-3

Η διακύμανση του σκορ:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ούμποβιτς, 2-0 Εσπανιόλ, 2-1 Βλαχόπουλος, 2-2 Δελακάς, 3-2 Μινγκέλ,

2ο οκτάλεπτο: 3-3 Φουντούλης (π), 4-3 Εκενίκε, 4-4 Ντόσκας, 5-4 Μινγκέλ, 5-5 Κολόμβος, 6-5 Ντε Λέρα,

3ο οκτάλεπτο: 6-6 Γούνας, 6-7 Μάλιαρακ, 7-7 Εκενίνκε, 7-8 Μάλιαρακ,

4ο οκτάλεπτο: 8-8 Εκενίκε (π), 8-9 Φουντούλης, 8-10 Γούνας, 9-10 Εκενίκε, 10-10 Φερνάντεζ, 10-11 Δελακάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Πινέδο, Σζίρανι, Μονπίτ, Μουναρίθ, Εσπανιόλ 1, Μινγκέλ 2, Ρόκα, Εκενίκε 4, Ούμποβιτς 1, Ερνάντες 1, Ντε Λέρα 1, Πέτκοβιτς, Γιορέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Δελακάς 2, Γούνας 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας, Γαλανίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ