Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας

Πρεμιέρα στην Ελλάδα θα κάνει η παγκόσμια διοργάνωση "Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας" (Entrepreneur Week). Η Entrepreneur Week Greece θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο κτήριο του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα θα κάνει η παγκόσμια διοργάνωση "Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας" (Entrepreneur Week).

Η Entrepreneur Week Greece θα λάβει χώρα στην Αθήνα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο κτήριο του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7 και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του νεοσύστατου Hellenic Start-up Association, που πραγματοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (ΥΕS) και σε συνεργασία με τον Αμερικανικό οργανισμό Entrepreneur Week Foundation, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που προέκυψε από τη συνάντηση στελεχών των παραπάνω οργανισμών στο G20 Youth Summit.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Άννα Διαμαντοπούλου την Πέμπτη 23/2 στις 14:00 και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χρυσοχοϊδης, την Παρασκευή 24/2 στις 10:00.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικότητας, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών καθώς και η δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και ΗΠΑ, με έμφαση στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τόσο σε επίπεδο επενδυτικών ευκαιριών όσο και σε προώθηση εμπορικών συναλλαγών. "Με τη διοργάνωση της Entrepreneur Week Greece θέλουμε κύρια να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας.

Όχι μόνο η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει και πάλι αναπτύσσοντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη, καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας το τεράστιο ανθρώπινο κεφάλαιο και την πολύ ευνοϊκή γεωοικονομία της", επεσήμανε ο Δημήτρης Τσίγκος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών και ιδρυτής - πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ηellenic Start up Association), αναφερόμενος στην εκδήλωση. "Στο πλαίσιο αυτό είναι για εμάς πολύ ισχυρός ο συμβολισμός του να γίνεται στην Αθήνα η πρώτη οργάνωση Entrepreneur Week στην Ευρώπη. Βλέπουμε την Αθήνα ως Πρωτεύουσα Δημιουργικότητας με παγκόσμια ακτινοβολία", ανέφερε επίσης ο κ. Τσίγκος.

πηγή: http://www.emea.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ