Πεντανόστιμη τούρτα με βάση μαρέγκα και γέμιση σοκολάτας από τον σεφ μας, Κωνσταντίνο Μουζάκη...

Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας εξηγεί πώς να φτιάξουμια μια πεντανόστιμη τούρτα με βάση μαρέγκα και γέμιση σοκολάτας σε 8 απλά βήματα! Ποιος τη χάρη μας!!!

Ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης, μας εξηγεί πώς να φτιάξουμια μια πεντανόστιμη τούρτα με βάση μαρέγκα και γέμιση σοκολάτας σε 8 απλά βήματα! Ποιος τη χάρη μας!!!



Βάση Μαρέγκα

6 ασπράδια αυγών

140 γραμμάρια ζάχαρη

175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

Γέμιση

225 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

140 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια

4 κουταλάκια του γλυκού μαύρο ρούμι

Διακόσμηση

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο

 

1. Κόβουμε 5 φύλλα χαρτιού των 18 εκατοστών κυκλικά για να μπει η βάση της μαρέγκας.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγού πολύ καλά μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και το καλαμποκάλευρο να γίνει μια ομοιόμορφη μαρέγκα

3.Την τοποθετούμε την μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινώντας από το κέντρο κάνουμε κύκλους των 18 cm σε κάθε χαρτί που έχουμε φτιάξει και στα 5 κυκλικά χαρτιά. Τέλος τα τοποθετούμε σε 5 λαμαρίνες για να τα ψήσουμε στον φούρνο μας.

4. Σε προ θερμασμένο φούρνο και σε χαμηλή θερμοκρασία τοποθετούμε τις 5 λαμαρίνες με την βάση μαρέγκα και ψήνουμε για 2+ ώρες περίπου μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη βάση από μαρέγκα με ένα ομοιόμορφο χρώμα.

5. Μόλις ψήσουμε τις βάσεις από μαρέγκα τις αφήνουμε να κρυώσουν μία ολόκληρη νύχτα.

6. ΓΈΜΙΣΗ Παίρνουμε ένα Μπεν Μαρί και βάζουμε πάνω στην φωτιά με μια κατσαρόλα από κάτω με νερό και τοποθετούμε μέσα την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά και μόλις λιώσει και έχουμε μια ομοιόμορφη κρεμώδεις λιωμένη σοκολάτα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύοντας συνέχεια, τέλος το αφήνουμε να κρυώσει τοποθετώντας μια μεμβράνη πλαστική από πάνω να μην κάνει πέτσα η κρέμα μας

7. Παίρνουμε τις 3 βάσεις μαρέγκα από τις 5 και τοποθετούμε πάνω ομοιόμορφα την γέμιση μας και τις τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη και τέλος τοποθετούμε και την τέταρτη βάση μαρέγκα από πάνω μέχρι να φτιάξουμε την διακόσμηση μας.....

8. Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρέμα γάλακτος πολύ καλά και την ζάχαρη μαζί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην βάση μαρέγκα Σπάμε την πέμπτη βάση μαρέγκα πολύ καλά και την θρυμματίζουμε από πάνω από την διακόσμηση με την κρέμα γάλακτος ομοιόμορφα παντού και τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε σε 2 ώρες,

ΥΓ. Αν θέλουμε στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε φρούτο τις αρεσκείας μας


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ