Την Καθαρά Δευτέρα επισκεπτόμαστε το Μαίναλο και διασκεδάζουμε στο καρναβάλι της Δημητσάνας

 Αν αναζητάτε έναν ταξιδιωτικό προορισμό για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που θα συνδυάζει φύση και διασκέδαση, σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς Πελοπόννησο.

 καρναβαλι

Να οργανώστε μία εκδρομή που θα προσφέρει στην οικογένειά σας τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Καστάνιτσα, το Σπήλαιο Κάψια, τη Βυτίνα αλλά και το Χιονοδρομικό Μαινάλου.

 

Επιπλέον θα μπορέσετε να διασκεδάσετε και στο περίφημο καρναβάλι της Δημητσάνας!

 

Αν ξεκινήστε απ’ το Σάββατο, προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς το χωριό Βάστα, μετά την Μεγαλόπολη, για να δείτε το μοναδικό θολωτό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, με τα 17 τεράστια δέντρα φυτρωμένα στη σκεπή του και τα κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από τα θεμέλια.

 

Ύστερα μην αμελήσετε να επισκεφτείτε το Σπήλαιο Κάψια, στην καρδιά της Αρκαδίας, ένα από τα 10 πιο σπουδαία σπήλαια της Ελλάδας.

 

σπηλαιο

 

Ένας από τους χώρους του σπηλαίου της Κάψιας έχει το όνομα «η αίθουσα των θαυμασίων». Χρώματα εκρηκτικά, κόκκινα και κίτρινα και γαλάζια δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες, νερά που ακινητούν στην ησυχία της γης, χρώματα και σχέδια και η ζωντανή ψυχή του πλανήτη δημιουργούν μια πραγματικότητα που δεν τη χωράει ο νους του ανθρώπου.

 

Την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, προτείνουμε να κατευθυνθείτε προς τη γραφική Βυτίνα, σε υψόμετρο 1033 μ. στο Μαίναλο, ανάμεσα σε πεύκα, έλατα και καστανιές. Απολαύστε τη φύση, πιείτε ένα καφέ και μετά φύγαμε κατευθείαν για τα Λαγκάδια και τη Δημητσάνα.

 

Εκεί κάθε χρόνο η Αποκριά γιορτάζεται με την αναβίωση του εθίμου του Μακαρονά, με καρναβαλική παρέλαση, σοκολατοπόλεμο, με γλέντι, χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί.

 

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας, είναι ευκαιρία για επίσκεψη στο χιονοδρομικό του Μαινάλου μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής. Ν’ απολαύσετε το τοπίο, να παίξετε με το χιόνι αλλά και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο χειμερινό σκι!
Αναμφισβήτητα τα μικρά μέλη της οικογένειας θα ξετρελαθούν!

Διαβάστε την συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ