Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ρωσία: Σταμάτησε η επέλαση της Wagner προς τη Μόσχα - Επιστρέφουν στις βάσεις τους, γιατί έκανε πίσω ο Πριγκόζιν

Στις βάσεις τους επιστρέφουν οι μονάδες της Wagner που είχαν ξεκινήσει για τη Μόσχα μετά από παρέμβαση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο που μίλησε τόσο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και με τον Γιεβγένι Πριγκόζιν

Λήξη συναγερμού φαίνεται πως σημαίνει στη Ρωσία, με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναπαρήχθησαν για αποκλιμάκωση στη Ρωσία μετά την «ανταρσία» που ξεκίνησε η Wagner.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα ρωσικά μέσα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Wagner, Γιεβγένι Πριγκόζιν.

Η υπηρεσία τύπου της λευκορωσικής προεδρίας αναφέρει πως υπάρχει ένα προσχέδιο για μια αποδεκτή λύση στην κατάσταση, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η λευκορωσική προεδρία και όπως μεταδίδει ο Guardian, «οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθόλη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα υπήρξε συμφωνία αναφορικά με το μη αποδεκτό μιας αιματηρής σφαγής στην ρωσική επικράτεια».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Πριγκόζιν επιβεβαίωσε πως οι μαχητές επιστρέφουν στις βάσεις τους για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Γιατί κάνει πίσω ο Πριγκόζιν -Το μήνυμά του

Στο ηχητικό του μήνυμα ο Πριγκόζιν αναφέρει τα εξής:

«Επρόκειτο να διαλύσουν την Wagner. Βγήκαμε στις 23 Ιουνίου σε μια Πορεία Δικαιοσύνης. Σε μία ημέρα, φτάσαμε περίπου 200 χλμ. μακριά από τη Μόσχα. Αυτήν τη στιγμή, δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα αίμα των μαχητών μας. Τώρα, η στιγμή ήρθε όπου το αίμα μπορεί να χυνόταν. Για αυτό, κατανοώντας την ευθύνη να χύσουμε ρωσικό αίμα σε κάποιο από τα σημεία, γυρίζουμε πίσω τα κομβόι μας και επιστρέφουμε στα στρατόπεδα σύμφωνα με το σχέδιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ