Topwoman η Αναστασία Mοσχόβη: Πρώτο όνομα στην ενέργεια- Διεκδικεί Ευρωπαϊκό βραβείο (φωτό - βίντεο)

Μητέρα τριών παιδιών, η Α. Μοσχόβη ξεκίνησε μόνη της στο τμήμα Έρευνας & Τεχνολογίας της Μονόλιθος και τώρα προΐσταται σε μία ομάδα 15 νέων ερευνητών.

 

Με την πρωτοποριακή μέθοδο ανακύκλωσης κελιών καυσίμων, η ομάδα της Αναστασία Μοσχόβη συμβάλλει στην εκστρατεία για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τρίτες χώρες στην προμήθεια βασικών πρώτων υλών.

Η  Αναστασία Μοσχόβη, είναι τώρα μία από τις τρεις υποψήφιες για το ευρωπαϊκό βραβείο «Women in Energy» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η Αναστασία Μοσχόβη μίλησε στην εκπομπή “Doctor No” και στον Βασίλη Νομικό.

Ακούστε εδώ το podcast

Δείτε εδώ όλο το βιογραφικό της 

Ποια είναι η Αναστασία Μοσχόβη

''Ως προπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας με προσέλκυσαν οι ηλεκτροχημικές εφαρμογές των συσκευών κυψελών καυσίμου. Τα δεδομένα που προέκυψαν από τη διπλωματική μου εργασία ενίσχυσαν το ενδιαφέρον μου για τις κυψέλες καυσίμου με μεμβράνες ανταλλαγής πρωτονίων'', λέει. 

Έτσι στις μεταπτυχιακές της σπουδές στο MSc και στο διδακτορικό της δούλεψε πάνω στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων υλικών ως ηλεκτρολύτες για εφαρμογές κυψελών καυσίμου PEM.

Αυτά τα νεοσυντιθέμενα υλικά ήταν ιοντικά υγρά, ζεολιθικές μεμβράνες και πολυμερικές μεμβράνες Polybenzylimidazole PBI. Τα δεδομένα που αναλύονται από τον φυσικοχημικό χαρακτηρισμό των υλικών μπορούν να μας δώσουν νέες πτυχές και πληροφορίες για τον μελλοντικό σχεδιασμό τους για συγκεκριμένες εφαρμογές.

 

 

Στο πλαίσιο της μεταδιδακτορικής της έρευνας προχώρησε σε περαιτέρω μελέτη προηγμένων ειδικών ιοντικών υγρών συστημάτων που ονομάζονται βλαστικά, χειραλικά ή δικανικά.

Επιπλέον, προχώρησε σε μια άλλη προαιρετική εφαρμογή των ιοντικών υγρών στις μελέτες μεταβολικής.

Από το 2015 έως το 2017 εργάστηκε στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της φαρμακευτικής εταιρείας Medichrom, στο τμήμα συμπληρωμάτων διατροφής.

Από τον Ιούλιο του 2017 εργάζεται στο τμήμα Ε&Α μιας εταιρείας ανακύκλωσης καταλυτών αυτοκινήτων.

 

 

Σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καινοτόμες φόρμουλες και μέθοδοι για την αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική ανάκτηση ευγενών μετάλλων Pd, Pt και Rh από χρησιμοποιημένους μεταλλικούς και κεραμικούς αυτοκαταλύτες.

«Στόχος μας είναι εξοικονομήσουμε ενέργεια και πρώτες ύλες» εξηγεί στο newmoney και την Συμέλα Τουχτίδου η Α. Μοσχόβη.

«Παίρνουμε τα υλικά που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής, επανακτούμε έως και 100% των υλικών αυτών, με στόχο να τα επαναχρησιμοποιήσουμε στις ίδιες συσκευές. Καταφέρνουμε να ανακτήσουμε σχεδόν όλα τα υλικά από την συσκευή που έχουμε στα χέρια μας. Έτσι μειώνουμε το κόστος παραγωγής νέων συσκευών κατά 30%, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια και πολύτιμες πρώτες ύλες, μειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για νέες εξορύξεις. »Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook/Anastasia Moschovi

Μητέρα τριών παιδιών, η Α. Μοσχόβη ξεκίνησε μόνη της στο τμήμα Έρευνας & Τεχνολογίας της Μονόλιθος και τώρα προΐσταται σε μία ομάδα 15 νέων ερευνητών.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νικήτριας του βραβείου «Women in Energy» πραγματοποιείται εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ