Τα δύο Rolex του Paul Newman πωλήθηκαν 1,1 εκατ. δολάρια το καθένα - Ένα "Zenith" Daytona & ένα λευκόχρυσο Daytona (φωτό)

Δείτε τα ρολόγια....

Δύο Rolex Daytonas που κάποτε ανήκαν στον Paul Newman πωλήθηκαν ξεχωριστά για περίπου 1,1 εκατομμύριο δολάρια το καθένα σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Τα πρώην ρολόγια του Newman πήγαν σε πλειοδότες που ασχολήθηκαν τηλεφωνικά με τον Leigh Safar, αντιπρόεδρο και ειδικό στο τμήμα ρολογιών του Sotheby's, και ο οίκος δημοπρασιών επιβεβαίωσε τις πωλήσεις.

Δεν είναι σαφές αν ο ίδιος πλειοδότης πήρε και τις δύο Daytonas του Newman.

 

Ένα Rolex "Zenith" Daytona και ένα λευκόχρυσο Daytona που φορούσε και είχε στην κατοχή του ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν τα κυριότερα σημεία της ειδικής πώλησης .

Και τα δύο εκτιμήθηκε ότι θα πωλούνταν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά οι τελικές τιμές προσφοράς έφτασαν τα 900. 000 δολάρια για το "Zenith" Daytona και τα 850. 000 δολάρια για το λευκόχρυσο Daytona. Οι αμοιβές πώλησης έφεραν τις τελικές τιμές στα 1,143 εκατομμύρια δολάρια και 1,08 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Η Rolex "Zenith" Daytona παρουσιάστηκε στον Newman μετά τη νίκη του στην κατηγορία GTS-1 στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 1995. Το αξιοσημείωτο αυτό επίτευγμα έκανε τον Newman, στα 70 του χρόνια, τον γηραιότερο οδηγό που κέρδισε τον αγώνα, ένα ρεκόρ που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Δείτε επίσης:Vintage pic: Πωλ Νιούμαν - Τζοάν Γούντγουορντ - το θρυλικό ζευγάρι του Χόλιγουντ σε τρυφερό κλικ με το σκυλάκι τους

 

 

Το 1999, ο Newman, διάσημος για το φιλανθρωπικό του έργο, αποφάσισε να δημοπρατήσει το ρολόι -το οποίο έφερε την επιγραφή "Rolex at Daytona 24 Paul Newman Rolex Motorsports Man of the Year 1995"- κατά τη διάρκεια της πώλησης "Famous Faces" του Antiquorum. Εκείνη την εποχή, η πώληση του έκανε ρεκόρ 39. 000 δολαρίων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Newman.

Ο Newman, ωστόσο, εντοπίστηκε να το φοράει ξανά τα επόμενα χρόνια, προκαλώντας εικασίες ότι κάποιο στενό μέλος της οικογένειας ή φίλος του το είχε αγοράσει ξανά γι' αυτόν. Το ρολόι είχε ιδιαίτερη σημασία και συναισθηματική αξία για τον Newman, καθώς ήταν συνυφασμένο με την αγωνιστική του καριέρα, αλλά και ελκυστικό για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, αναφέρει το fortune.

Image

 

 

Ο Newman φορούσε αυτό το ρολόι κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων του στο Lime Rock Park στο Salisbury του Connecticut, τον Αύγουστο του 2008, ένα μήνα πριν πεθάνει σε ηλικία 83 ετών. Η δημοπρασία της Παρασκευής σηματοδότησε την πρώτη φορά που το ρολόι προσφέρθηκε στην αγορά.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ