Τι να μην κάνεις όταν θες να αποκωδικοποιήσεις τη διάθεση του συντρόφου σου - Οι υποθέσεις «σκοτώνουν» τις σχέσεις

Να θυμάσαι πάντα ότι το να ακούς δεν σημαίνει ότι συμφωνείς, απλώς αναγνωρίζεις το πώς αισθάνεται το ταίρι σου

Σίγουρα κανείς από εμάς δεν είναι μάντης και το να καταλάβουμε πώς αισθάνεται ο σύντροφός μας, μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί πρόκειται για το άλλο μισό μας.

Παρότι η οικειότητα που υπάρχει μεταξύ σας, μπορεί να προσφέρει μια εικόνα για τη διαθέσή του, δεν πρέπει να προσπαθήσεις να καταλάβεις πώς αισθάνεται ο σύντροφός σου με βάση μόνο υποθέσεις.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να αφιερώνουμε χρόνο για να κατανοήσουμε και να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά σε μια σχέση, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την ενσυναίσθησή μας.

Ακόμη και όταν δεν μιλάμε, εξακολουθούμε να επικοινωνούμε με διάφορους τρόπους. Όσο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στο να επικοινωνεί σωστά το ζευγάρι, τόσο λιγότερη ασάφεια και περισσότερη σαφήνεια υπάρχει στο να αντιληφθείς σωστά πως νιώθει ο άλλος.

Μην γίνεσαι επιθετική.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι, ενώ τα ζευγάρια τα καταφέρνουν καλά στο να αντιλαμβάνονται πότε ο σύντροφός τους είναι ευτυχισμένος, μπορεί να μπερδεύονται όταν είναι ψυχολογικά πεσμένος.

Εάν ο σύντροφός σου είναι απόμακρος, ο λόγος είναι πιθανώς πιο περίπλοκος από ό,τι φαίνεται. Θυμήσου δεν έχουν να κάνουν όλα με σένα. Δε σημαίνει δηλαδή, πως έκανες κάτι εσύ ή έχει να κάνει με τη σχέση σας. Συχνά υποθέτουμε ότι ο σύντροφός μας είναι θυμωμένος μαζί μας και αμέσως γινόμαστε επιθετικοί. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αρχίσετε να μαλώνετε, για κάτι που ενδεχομένως να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και κατά συνέπεια, καθιστά αδύνατη την επίλυση του πραγματικού προβλήματος.

Ενδεχομένως να είναι απόμακρος, γιατί κάτι προσωπικό ή επαγγελματικό τον απασχολεί. Ο μόνος τρόπος για να αποκωδικοποιήσεις αυτή τη συμπεριφορά, είναι να συζητήσεις ευθέως μαζί του τον προβληματισμό σου, χωρίς να εκνευριστείς προκαταβολικά.

Οι υποθέσεις μπορεί να είναι δολοφόνοι σχέσεων.

Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε περήφανοι για το πόσο εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε τους άλλους γύρω μας, τα ζευγάρια πρέπει να σταματήσουν να υποθέτουν ότι ξέρουν πώς νιώθει ο σύντροφός τους και εναλλακτικά, να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή ο ένας στον άλλον, μέσω της επικοινωνίας.

Ενώ εσύ μπορεί, εσφαλμένα, να υποθέτεις ότι καταλαβαίνεις πώς αισθάνεται ο σύντροφός σου, αυτό μπορεί να τον οδηγήσει να αντιδράσει με τρόπο που δεν βοηθά. Για παράδειγμα, εάν υποθέσεις ότι είναι στενοχωρημένος, για κάτι που πιστεύεις ότι δεν θα έπρεπε να είναι, μπορεί να θυμώσεις ή να απογοητευτείς μαζί του. Κάτι που με τη σειρά του, τον κάνει πραγματικά θυμωμένο και μετά η κατάσταση εξελίσσεται σε καυγά, σύμφωμα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Μην προτρέχεις και άκουσε τον σύντροφό σου. Πρέπει να ακούσεις για να καταλάβεις.

Να θυμάσαι πάντα ότι το να ακούς δεν σημαίνει ότι συμφωνείς, απλώς αναγνωρίζεις το πώς αισθάνεται το ταίρι σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ