Επίθεση σε παιδιά στη Γαλλία: Αυτός είναι ο ήρωας που κυνήγησε το δράστη με ... σακίδιο! - Viral φυσικά το βίντεο

Λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι ο Ανρί ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook ότι είναι καλά

Τον γύρο του κόσμου έκανε η επίθεση με μαχαίρι ενός 31χρονου σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας, που συνελήφθη μετά την παρέμβαση του «ήρωα με το σακίδιο» όπως τον χαρακτηρίζουν οι χρήστες στα social media. 

Σημειώνεται, ότι από την επίθεση με μαχαίρι στο πάρκο τραυματίστηκαν τέσσερα πολύ μικρά παιδιά, ηλικίας 22 ως 36 μηνών, μεταξύ των οποίων ένα από τη Βρετανία και ένα από την Ολλανδία. Αυτά διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία στη Γενεύη και στην Γκρενόμπλ αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου.

Διαβάστε ακόμη: Το βίντεο της Φρίκης από την Γαλλία: Σοκ από την στιγμή της επίθεσης – Το προφίλ του φερόμενου ως δράστη (φωτό)

Ένας ενήλικας διακομίσθηκε επίσης στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης και στη συνέχεια από τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της σύλληψης του υπόπτου, και άλλος ένας ενήλικας τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

Το προφίλ του «άνδρα με το σακίδιο»
Στις εικόνες διακρίνεται ο νεαρός «άνδρας με το σακίδιο» στην πλάτη και ένα δεύτερο μικρότερο στο χέρι να στέκεται απέναντι στον ηλικίας 31 ετών Σύρο αιτούντα άσυλο.

 

 

Ο νεαρός αποφεύγει ένα χτύπημα από τον δράστη χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το μικρότερο σακίδιό του, προτού κυνηγήσει τον αντίπαλό του για να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην παιδική χαρά.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για έναν 24χρονο φοιτητή, ονόματι Ανρί, που έχει ξεκινήσει ένα ταξίδι ανά τη Γαλλία τους τελευταίους εννιά μήνες με σκοπό να επισκεφτεί τους καθεδρικούς ναούς της χώρας, ενημερώνοντας τακτικά τους ακολούθους του στο Facebook, στο Instagram και στο TikΤok για τους σταθμούς της περιοδείας του. Το ταξίδι του νεαρού ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου στο Le Barroux στο Vaucluse, και πριν φτάσει στο Annecy ο Ανρί είχε σταματήσει στην Γκρενόμπλ.

 

 

Λίγο μετά την επίθεση με μαχαίρι ο Ανρί ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Facebook ότι είναι καλά. «Ας ενώσουμε άμεσα τις προσευχές μας για τα θύματα της επίθεσης στο Annecy», έγραψε, σημειώνοντας ότι έπρεπε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία. «Προσευχηθείτε για τα παιδιά, εγώ είμαι καλά», πρόσθεσε.

 

 

Τα κίνητρα της επίθεσης- Υπέφερε από «σοβαρή κατάθλιψη»
Τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος πέρασε τη νύχτα υπό αστυνομική κράτηση και μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση έως και 48 ώρες, εξακολουθούν να είναι ασαφή μέχρι στιγμής, ενώ «δεν υπάρχει προφανές τρομοκρατικό κίνητρο», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο 31χρονος που κρατείται, ένας Σύρος πρόσφυγας, δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή οινοπνευματωδών ποτών, δεν είχε μόνιμη κατοικία και βρισκόταν στην Ανεσί από το φθινόπωρο του 2022.

Σήμερα το πρωί θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσής του, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν σε δηλώσεις που έκανε στο TF1 χθες το βράδυ.

«Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επιτρέψει να διευκρινιστούν τα κίνητρά του», δήλωσε παράλληλα η εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ-Ματίς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, κατά την οποία πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί σε αυτό το στάδιο μια πράξη αφροσύνης".

Διαβάστε ακόμη: Σοκ στη Γαλλία: 4 παιδιά και ένας ενήλικας τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι - Τρεις σε κρίσιμη κατάσταση (φωτό - βίντεο)

Ο Αμπνταλμασίχ Χ., συριακής υπηκοότητας, έλαβε άσυλο στη Σουηδία το 2013, όπου έζησε για 10 χρόνια. «Δεν κατάφερε να πάρει την σουηδική υπηκοότητα και ως εκ τούτου αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα. Εμείς χωρίσαμε επειδή εγώ δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία», δήλωσε χθες η πρώην σύζυγός του στο AFP.

Ο ύποπτος, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού 3 ετών, είχε νόμιμα έγγραφα όταν έφτασε στη Γαλλία, πριν από μερικούς μήνες. Σε νέο αίτημα για τη χορήγηση ασύλου που κατέθεσε στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2022 δήλωνε «χριστιανός της Συρίας», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Όταν συνελήφθη φορούσε σταυρό.

Σύμφωνα με τον Νταρμανέν, οι γαλλικές αρχές τον ενημέρωσαν την περασμένη Κυριακή, 4 Ιουνίου, ότι δεν μπορούσε να του δοθεί άσυλο στη Γαλλία διότι είχε ήδη λάβει άσυλο στη Σουηδία. Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανόν σχέση ανάμεσα στην άρνηση αυτή και στην πράξη του υπόπτου, ο Νταρμανέν είπε ότι πρόκειται για «ανησυχητική σύμπτωση».

Ο ύποπτος υπέφερε από «σοβαρή κατάθλιψη», είπε παράλληλα στο AFP η μητέρα του, η οποία ζει στις ΗΠΑ εδώ και 10 χρόνια. Σύμφωνα με αυτήν, η άρνηση των σουηδικών αρχών να του χορηγήσουν την υπηκοότητα "τον έκανε μάλλον τρελό".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ