Γάμος της Ιορδανίας: Ο πρίγκιπας Παύλος μαζί με Ουίλιαμ, Κέιτ, Ράνια, Μάξιμα – Ποζάρουν στη βασιλική "οικογενειακή" φωτογραφία

O βασιλικός γάμος του πρίγκιπα διαδόχου Χουσεΐν της Ιορδανίας και της πριγκίπισσας Ρατζούα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και βασιλική Σύνοδος Κορυφής.

Ο βασιλικός γάμος της χρονιάς έγινε την περασμένη εβδομάδα στο παλάτι της Ιορδανίας, με τη βασίλισσα Ράνια και τον βασιλιά Αμπντάλα να τηρούν όλα τα έθιμα του Ισλάμ και να παντρεύουν τον πρωτότοκο γιο τους και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Χουσεΐν, με την αρχιτέκτονα Ρατζούα Αλ Σάιφ από τη Σαουδική Αραβία.

 

Διαβάστε ακόμα: Γάμος της Ιορδανίας: Η εμίρισσα του Κατάρ φόρεσε δύο εκπληκτικά φορέματα - Με ροζ Valentino & lime Stephen Jones (φωτό)

Βασιλιάδες και ηγέτες κρατών απ' όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών» σε αυτή τη λαμπερή εκδήλωση. Ήταν μάλιστα μία από τις σπάνιες «μαζώξεις» τόσο πολλών ευγενών. Πολλοί από αυτούς είχαν κάνει γνωστή την επικείμενη άφιξή τους. Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, όπως επίσης και του πρίγκιπα Παύλου.

Η οικογενειακή φωτογραφία από τον βασιλικό γάμο της Ιορδανίας

Η οικογενειακή φωτογραφία από τον βασιλικό γάμο της Ιορδανίας

Χθες, η βασιλική Χασεμιτική Αυλή έδωσε στη δημοσιότητα μια εμβληματική φωτογραφία από τον γάμο - με τη νύφη και τον γαμπρό να ποζάρουν με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από τη βραδινή δεξίωση στο παλάτι Al Husseiniya στο Αμμάν και ένωσε με μοναδικό τρόπο πολλούς από τους μονάρχες του κόσμου σε ένα καρέ.

Βασιλιάδες και μονάρχες όλοι μαζί σε ένα καρέ

Ο 28χρονος πρίγκιπας διάδοχος Χουσεΐν και η 29χρονη πριγκίπισσα Ρατζούα στέκονται μπροστά και στο κέντρο. Από αριστερά προς τα δεξιά, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου, ο πρίγκιπας Γκιγιόμ του Λουξεμβούργου, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Μαλαισίας, ο διάδοχος πρίγκιπας Χάακον της Νορβηγίας, ο διάδοχος πρίγκιπας Φρέντερικ και η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, η πριγκίπισσα Χισακόα της Ιαπωνίας, ο σουλτάνος του Μπρουνέι και ο πρίγκιπας Ματίν του Μπρουνέι σε κλιμακωτές σειρές.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος της Ιορδανίας: Αυτές είναι οι φωτογραφίες που επέλεξε η βασίλισσα Ράνια - Μοναδικά στιγμιότυπα από την παραμυθένια τελετή

Από την άλλη πλευρά ήταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η βασίλισσα Τζετσούν Πέμα του Μπουτάν, η βασίλισσα Μαξίμα και ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας, η βασίλισσα Σοφία και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Βικτόρια και ο πρίγκιπας Ντάνιελ της Σουηδίας, η πριγκίπισσα Καταρίνα Αμαλία της Ολλανδίας, και ο Παύλος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί επίσης το ότι, ενώ ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια πλαισιώνουν τους νεόνυμφους, τα αδέρφια του γαμπρού βρίσκονται πίσω πίσω. Η πριγκίπισσα Ιμάν και ο νέος της σύζυγος Τζαμίλ Θερμιώτης στέκονταν στη μία πλευρά, δίπλα σχεδόν στον Παύλο Γλύξμπουργκ, ενώ η πριγκίπισσα Σάλμα και ο πρίγκιπας Χασίμ στέκονταν στην άλλη πλευρά.

Διαβάστε ακόμα: Δεξίωση γάμου Χουσεΐν: Οι βαρύτιμες τουαλέτες των Βασιλισσών Ράνιας, Μάξιμα, Κέιτ, οι διάδοχοι Ολλανδίας & Βελγίου (φωτό)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gert’s Royals που ασχολείται με βασιλικά θέματα, η διάταξη των καλεσμένων στο επίσημο πορτρέτο ήταν παρόμοια με εκείνη που κάθονταν στον βασιλικό γάμο, με τους μονάρχες και τους συζύγους τους εμπρός και τους κληρονόμους να ακολουθούν.

Ωστόσο, από τη φωτογραφία έλειπαν ορισμένοι καλεσμένοι του γάμου. Ο σύζυγος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, απουσίαζε από την ομαδική φωτογραφία, όπως και η κόρη της πριγκίπισσας Χισακόα, πριγκίπισσα Τσουγκούκο και η πριγκίπισσα Euphelma.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ