Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει τα πιο γλυκά γεμιστά donuts μόνο με 4 υλικά! - Έτοιμα σε λίγα μόνο λεπτά! (βίντεο)

 Για να γίνουν σούπερ σοκολατένια, γεμίστε τα με κρέμα πατισερί σοκολάτας!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

  • 170 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση σοκολάτα
  • 440 ml γάλα πλήρες

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ριχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  2. Αφαιρούμε το ζυμάρι από το μπολ, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση σοκολάτα, και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  4. Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσει η κρέμα.
  5. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  6. Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας, και ανοίγουμε το ζυμάρι σε πάχος 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  7. Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρότερα ζυμαράκια -θα κόψουμε περίπου 7 με 8- με ένα στρόγγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  8. Τηγανίζουμε σε δόσεις τα ντόνατς και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για 2-3 λεπτά, και αφαιρούμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  9. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  10. Αφαιρούμε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής από το ψυγείο και γεμίζουμε τα ντόνατς, τρυπώντας τη βάση τους. 
  11. Προαιρετικά, βουτάμε τα ντόνατς σε λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.
  12. Σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ