Sochi: Χειμερινοί Ολυμπιακοι Αγώνες: Ρωσική Μαγεία - θλιμμένος ηγέτης ο Πουτιν - Χαρούμενες η κρυφή ερωμένη Αλίνα Καμπάεβα που άναψε τη φλόγα και η κούκλα τενίστρια Σαράποβα! (φωτό)

Με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης αλλά και μία... γκάφα λόγω «αστοχίας υλικού» άρχισαν οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Την ώρα που στην οροφή του Ολυμπιακού Σταδίου «Fisht» έκαναν την εμφάνισή τους πέντε τεράστιες νιφάδες χιονιού, οι οποίες σύμφωνα με το σενάριο θα άνοιγαν για να σχηματιστούν οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι, η μία «νιφάδα» δεν άνοιξε κι έτσι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν σχηματίστηκε, ενώ ματαιώθηκε και ένα από τα προγράμματα στα πυροτεχνήματα. 

Με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης αλλά και μία... γκάφα λόγω «αστοχίας υλικού» άρχισαν οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας. Την ώρα που στην οροφή του Ολυμπιακού Σταδίου «Fisht» έκαναν την εμφάνισή τους πέντε τεράστιες νιφάδες χιονιού, οι οποίες σύμφωνα με το σενάριο θα άνοιγαν για να σχηματιστούν οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι, η μία «νιφάδα» δεν άνοιξε κι έτσι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν σχηματίστηκε, ενώ ματαιώθηκε και ένα από τα προγράμματα στα πυροτεχνήματα.



Η Ιρίνα Ροντνίνα και ο Βλάντισλαβ Ντέτριακ άναψαν μαζί το βωμό της Ολυμπιακής φλόγας περίπου 100 μέτρα έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι.


Η γυμνάστρια Alina Kabaeva, η φερόμενη ως ερωμένη του Πούτιν με την Ολυμπιακή φλόγα

Στο Ολυμπιακό Στάδιο κρατώντας τη φλόγα μπήκε η κορυφαία ρωσίδα τενίστρια Μαρία Σαράποβα. Με τη σειρά της έδωσε τη δάδα στην Γέλενα Ισιμπάγιεβα κι αυτή στον Αλεξάντερ Καρέλιν ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε στην Αλίνα Καμπάεβα. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν η Ιρίνα Ροντνίνα και ο Βλάντισλαβ Ντέτριακ οι οποίοι αφού έτρεξαν περίπου απόσταση 200 μέτρων βγήκαν από το Ολυμπιακό Στάδιο και άναψαν τον βωμό.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε στις 18.15 ώρα Ελλάδας παρουσία 40.000 θεατών μεταξύ των οποίων ηγέτες κρατών. Παρέλασαν 2.800 αθλητές και αθλήτριες από 88 χώρες.


Η λατρεμένη των ανδρών Maria Sharapova ως λαμπαδιδρόμος

Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να χειροκροτεί. Σημαιοφόρος ήταν η Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής.
Οι χειμερινοί των... τεσσάρων κύκλων

Η 24χρονη αθλήτρια από τη Δράµα πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε και στο Βανκούβερ, µαζί µε τον πατέρα της, Θανάση, ο οποίος ήταν τότε σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας. Μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του θεσµού, πατέρας και κόρη έλαβαν μέρος στους ίδιους Αγώνες.

Στην τελετή συμμετείχαν περίπου 3.000 καλλιτέχνες σε ένα σόου διάρκειας δυόμισι ωρών

Στη διάρκεια του σόου έχουν εμφανίστηκαν και οι TATU, το ρωσικό συγκρότημα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με ένα φιλί που είχαν ανταλλάξει οι δύο τραγουδίστριες του γκρουπ, αλλά και η χορωδία του στρατού, η οποία τραγούδησε την επιτυχία των «Daft Punk» «Get Lucky».

Οι αμφιλεγόμενες t.A.T.u

Οι χειμερινοί των... τεσσάρων κύκλων

Η Ρωσία με 225 αθλητές ολοκλήρωσε την παρέλαση των αθλητών και των χωρών, εν μέσω αποθέωσης.

Το κόστος των 37ων Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να ξεπεράσει τα 37 δισ. Ευρώ ξεπερνώντας τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.

Στη συνέχεια στα μάτριξ παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι.

Με το τέλος της παρέλασης, μια τεράστια τρόικα εμφανίστηκε να «τραβάει» από πίσω της τον ήλιο και για τα επόμενα 37 λεπτά παρουσιάστηκε η ιστορία της Ρωσίας με διάφορα σκετσάκια στα οποία συμμετείχαν εθελοντές και χορευτές.

Ένα κόκκινο αιωρούμενο τρένο σηματοδοτεί τη Ρωσική επανάσταση του 1917 που οδήγησε πέντε χρόνια αργότερα στη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης.

Μετά την ομιλία του Ντμίτρι Τσερνισένκο, προέδρου της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον χαιρετισμό του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόματς Μπαχ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, κήρυξε την έναρξη των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι Ρώσοι διοργανωτές

Η τελετή που είχε σχεδιαστεί να εντυπωσιάσει τους θεατές, έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, των ηγετών της Ιαπωνίας και της Κίνας και υψηλόβαθμους εκπροσώπους άλλων 40 χωρών, αλλά και πολλές απουσίες, όπως του Μπαράκ Ομπάμα και του Φρανσουά Ολάντ, Πρόεδρων των ΗΠΑ και Γαλλίας αντίστοιχα, της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ και του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, που θέλησαν έτσι να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για την καταπάτηση στη Ρωσία των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς όπερας, τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο, ενώ την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Βωμό του σταδίου πραγματοποίησαν ο παίκτης του χόκεϊ Βλάντισλαβ Τρέτιακ και η Ολυμπιονίκης του σκι Ιρίνα Ροντνίνα, δύο θρύλοι του ρωσικού αθλητισμού στα χεμερινά σορ.


Εντάξει δεν είναι και Αθήνα 2004 αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν!

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Πέρα από την Παναγιώτα Τσακίρη, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόµα οι Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Για την ασφάλεια στους Αγώνες οι Ρώσοι έχουν διαθέσει 37.000 αστυνομικούς και άλλο προσωπικό, αφού οι Ισλαμιστές του Καυκάσου έχουν προειδοποιήσει με τρομοκρατικό χτύπημα.




Δεν τον λες και χαρούμενο τον Ρώσο Πρόεδρο...

Δείτε περισσότερες φωτό στην DailyMail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ