Ναταλία η 23χρονη νάνος που δήλωνε παιδάκι: Απειλούσε γονείς & αδέλφια, τους βασάνιζε ωσπού την εγκατέλειψαν

Μία περίεργη υπόθεση...

Ένα ζευγάρι από την Ιντιάνα των ΗΠΑ ο Μάικλ και η Κριστίν Μπάρνετ υιοθέτησαν στις 26 Απριλίου 2010 τη Ναταλία Γκρέις από την Ουκρανία πιστεύοντας πως είναι ένα εξάχρονο παιδί, ωστόσο όπως ισχυρίζονται τα πράγματα εξελίχθηκαν περίεργα καθώς επρόκειτο για άτομο με νανισμό που είναι «ψυχοπαθής και παρίστανε το παιδί».

Όπως υποστηρίζουν πολύ γρήγορα η Ναταλία έγινε βίαιη και τότε άρχισαν να πιστεύουν ότι  ήταν μία ενήλικη που παρίστανε το παιδί πάσχοντας από κάποια μορφή νανισμού. Το ζευγάρι κατέθεσε το 2012 αίτημα σε δικαστήριο για να αλλάξει την ηλικία του κοριτσιού κατά 14 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν 9 αλλά 23 ετών.

Αφού κατέθεσε το αίτημα το ζευγάρι έφυγε για τον Καναδά μαζί με τους τρεις βιολογικούς γιους του, όπου ο μεγαλύτερος ο Τζέικ θα ξεκινούσε τις σπουδές του στο κολέγιο. Η οικογένεια Μπάρνετ άφησε τη Ναταλία μόνη της στο διαμέρισμα, όπου έμεναν στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα. Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για παραμέληση και εγκατάλειψη παιδιού με τους ίδιους πάντως να ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα πλεκτάνης.

Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο εξαιτίας ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Curious Case of Natalia Grace» που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου και θα προβληθεί σε τρία μέρη στο Investigation Discovery (ID).

Ο Μάικλ ρίχνει μπουνιές στο πάτωμα αναπολώντας όσα βίωσε

Μάλιστα στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ ο Μάικλ Μπάρνετ διακρίνεται να «σπάει» συναισθηματικά, καθώς τρέμει από την οργή του, ενώ ρίχνει μπουνιές στο πάτωμα ανακαλώντας στη μνήμη του τις τρομακτικές εμπειρίες που όπως υποστηρίζει βίωσε στα χέρια της υιοθετημένης κόρης του.

«Όλοι μας κακοποιηθήκαμε, το σιχαίνομαι όλο αυτό», λέει ο Μάικλ στην κάμερα με δάκρυα στα μάτια. Σύμφωνα με την πλευρά της οικογένειας η Ναταλία είχε «δηλώσει τη νέα της ηλικία σε ένα ορφανοτροφείο στην Ουκρανία πριν μετακινηθεί στις ΗΠΑ» και είχε απειλήσει τα παιδιά της οικογένειας ότι θα τα «μαχαιρώσει» όσο έμεναν όλοι μαζί στην Ιντιάνα.

«Προσπάθησε να δηλητηριάσει και να σκοτώσει τη γυναίκα μου», είπε ακόμα ο Μάικλ. «Ένα βράδυ άνοιξα τα μάτια μου και η Ναταλία στεκόταν στα πόδια του κρεβατιού με ένα μαχαίρι στα χέρια», προσέθεσε περιγράφοντας σκηνές που θυμίζουν κάποια ταινία θρίλερ του Χόλιγουντ.

Μάλιστα παρόμοια συναισθήματα ανασφάλειας και φόβου περιέγραψε στο ντοκιμαντέρ και ο γιος του ζευγαριού ο Τζέικ. «Αναμφίβολα δεν ένιωθα ασφαλής κοντά στη Ναταλία».

Ο Μάικλ επίσης προειδοποιεί τους τηλεθεατές που θα δουν το ντοκιμαντέρ ότι θα μάθουν την αλήθεια αλλά μπορεί «να μην τους αρέσει η αλήθεια».

Η αστυνομία την εποχή που διατυπώθηκε το αίτημα και υποβλήθηκαν οι κατηγορίες ανέφερε πως η Ναταλία είχε αφεθεί για τρία χρόνια παρότι έπασχε από μία σπάνια μορφή νανισμού.

Παρόλο που η ηλικία άλλαξε νομικά το ζευγάρι εξακολουθούσε να διώκεται καθώς οι Αρχές ανέφεραν πως η Ναταλία εξαρτώταν από τους Μπάρνετ εξαιτίας του νανισμού της. Έτσι οι κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου αποσύρθηκαν.

Σε ένα επεισόδιο της εκπομπής Dr. Phil το 2019, η Ναταλία αρνήθηκε πως είναι ενήλικας. Μάλιστα την υπερασπίστηκαν και οι τωρινοί γονείς της, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα «ειλικρινές αξιαγάπητο κορίτσι» και όχι ένας «ενήλικας ψυχοπαθής που συμπεριφέρεται σαν παιδί».

Σκηνές από ταινία τρόμου

Η μητέρα μιλώντας στη Daily Mail το 2019, είχε αναφέρει πως οι ίδιοι ήταν τα πραγματικά θύματα της υπόθεσης, καθώς η υιοθετημένη είχε προσπαθήσει να τη δολοφονήσει και την είχε απειλήσει ότι θα τη μαχαιρώσει στον ύπνο της, την είχε σπρώξει προς έναν ηλεκτροφόρο φράχτη και της είχε ρίξει χλωρίνη στον καφέ της.

«Έκανε δηλώσεις και ζωγράφισε εικόνες όπου έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει όλα τα μέλη της οικογένειας, να τα τυλίξει με μία κουβέρτα και να τα θάψει στον κήπο», ανέφερε η θετή μητέρα.

«Στεκόταν από πάνω μας στη μέση της νύχτας. Δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Έπρεπε να κρύψουμε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα. Την είδα να βάζει χημικές ουσίες, χλωρίνη, Windex κάτι τέτοιο, στον καφέ μου και τη ρώτησα, τι κάνεις; Είπε: ‘προσπαθώ να σας δηλητηριάσω’», προσέθεσε.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν ότι την εγκατέλειψα αλλά δεν υπάρχει παιδί εδώ», είπε ακόμα και συμπλήρωσε πως: «Η Ναταλία ήταν γυναίκα. Είχε περίοδο. Είχε δόντια ενήλικου ανθρώπου. Δεν ψήλωσε ποτέ ούτε έναν πόντο, που ακόμα και ένα παιδί νάνος ψηλώνει λίγο».

«Οι γιατροί κατέληξαν πως έπασχε από σοβαρή ψυχολογική ασθένεια που παθαίνουν μόνο οι ενήλικες», είπε και συνέχισε: «Πηδούσε από το αυτοκίνητο, έριχνε αίμα στους καθρέφτες, έκανε πράγματα που δεν κάνει ένα παιδί».

«Η μητέρα μου δεν είναι 100% αθώα»

Σύμφωνα με το αρχικό της πιστοποιητικό γεννήσεως είναι 9 ετών, αλλά το δικαστήριο αργότερα αποφάνθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν 23 όταν τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τζέικ είπε στο τρέιλερ πως η μητέρα του δεν ήταν τελείως αθώα. «Η μητέρα μου δεν είναι 100% αθώα», υποστήριξε στο ντοκιμαντέρ.

Στο παρελθόν ο Μάικλ που πλέον έχει χωρίσει με την Κριστίν, είχε κατηγορήσει την πρώην σύζυγό του ότι χτυπούσε τη Ναταλία.

Τον Οκτώβριο ο Μάικλ αθωώθηκε από τις κατηγορίες και περίπου έξι μήνες αργότερα η υπόθεση της Κριστίν απορρίφθηκε τρεις μήνες πριν τη δίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ