Made in Greece οι ελαιώνες Σακελλαροπούλου: Σάρωσαν σε διαγωνισμού στο Βερολίνο - Ξεπέρασαν τα 700 διεθνή βραβεία!

Συγχαρητήρια!

Την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση των 12 Διεθνών Βραβείων σε 12 ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων επέτυχαν οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον Διεθνή Διαγωνισμό Berlin Global Olive Oil Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 22 με 30 Απριλίου 2023.

Στον μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό του Βερολίνου, που συγκαταλέγεται στους πλέον έγκριτους και αυστηρών κριτηρίων διαγωνισμούς στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR, συμμετείχαν 882 ελαιόλαδα από 32 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Τυνησία, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή, Η.Π.Α., Κροατία κ.ά.

Ο Berlin Global Olive Oil Awards αποτελεί ένα διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας ελαιολάδων με πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ δοκιμής και αξιολόγησης, που δημιουργεί μια λίστα με τα κορυφαία ελαιόλαδα κάθε χρονιάς, τα Elite Olive Oils.

Όπως αναμένεται από οποιονδήποτε αξιόπιστο διεθνή διαγωνισμό και βάσει των προτύπων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI), ακολουθείται η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, που σημαίνει πως οι ειδικοί κριτές και γευσιγνώστες δεν έχουν καμία πρότερη γνώση των δειγμάτων που δοκιμάζουν.

Το πάνελ των διεθνούς φήμης κριτών ελαιολάδου του Berlin GOOA 2023, που δοκίμασαν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν σε τρείς διαφορετικές φάσεις, αποτελείται από επιστήμονες με τεχνογνωσία αλλά και πρωτοπόρους εξειδικευμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, θέτοντας τα πρότυπα για έναν αξιόπιστο και καινοτόμο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων που παρακολουθεί η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOOWR.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμμετείχαν με 12 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα τους συνολικά, και τιμήθηκαν αντίστοιχα με 12 διακρίσεις, πετυχαίνοντας το απόλυτο ποσοστό βράβευσης του 100 %, που αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός σε τέτοιου επιπέδου και κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στο Βερολίνο ξεπεράστηκε πλέον ο αριθμός των 700 διεθνών βραβείων για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ενώ για την ακρίβεια άγγιξαν τα 702 Διεθνή Bραβεία στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.
Στον Berlin Global Olive Oil Awards του 2023, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες, τιμήθηκαν με 2 πλατινένια, 6 χρυσά και 4 ασημένια βραβεία, ήτοι,

  • MASTERPIECE Blend evoo - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • Flavored Gourmet ENIGMA - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • FYLLIKON First Harvest - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • AGOURELAIO Early Harvest - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • PLUS HEALTH Green evoo - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • TREASURE Blend evoo - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • OLEOASTRON Gourmet evoo - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • GEMSTONE Blend evoo - ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • MAJESTIC Blend evoo - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • SYLLEKTIKON Gourmet evoo - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • PLUS HEALTH Blue evoo - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  • ARMONIA Monovarietal - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Τα συγκεκριμένα 12 βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα, με τις υψηλές βαθμολογίες και τις αντίστοιχες βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν από τους ειδικούς γευσιγνώστες, κατατάσσονται πλέον στα Elite Olive Oils του Διεθνή Διαγωνισμού Berlin Global Olive Oil Awards 2023.

«Ιδιαίτερη τιμή»
«…Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να αναγνωρίζονται από τους ειδικούς τα ελαιοπροϊόντα μας στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, τη μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να κατατάσσονται στα κορυφαία ελαιόλαδα του κόσμου»,
έλεγε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Σημειολογικά σημαντικό είναι και το ότι οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ξεπέρασαν πλέον τα 700 διεθνή βραβεία, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ 702 βραβεύσεων.

Ισχυρό brand

Με αυτόν τον τρόπο προβάλλεται η χώρα μας, η Ελλάδα, ο τόπος μας, η Σπάρτη και οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, σε όλο τον κόσμο στις κορυφαίες θέσεις της παραγωγής υψηλού ποιοτικού ελαιολάδου, οδηγώντας παράλληλα το brand «Ελληνικό και Σπαρτιατικό ελαιόλαδο» στη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια Ελαιοκομία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ