Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων & την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05), και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) γιορτάζει και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, με δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα εμπνευσμένα από το φετινό θέμα του εορτασμού «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

Όπως αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στόχος του είναι να αναδείξει τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.  

Οι φετινές δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, στη Νέα Κηφισιά, ξεκινούν την Κυριακή 14 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών επιφυλάσσει για φέτος το Μουσείο, στις νέες θεματικές ενότητες του 2ου ορόφου και με δράσεις στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα αλλά και στην αυλή.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στα διαδραστικά τραπέζια επαυξημένης πραγματικότητας sandbox και με πολλή φαντασία, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν σενάρια φύσης με λίμνες, ποτάμια και βουνά, θα κατασκευάσουν γιορτινές χειροτεχνίες, και θα λάβουν μέρος σε σύντομες ξεναγήσεις.

Μάλιστα, για όσους εφήβους και ενήλικες επιθυμούν να γυμναστούν, ειδικός εκπαιδευτής pilates θα βρίσκεται στην αυλή του Μουσείου, ενώ η Μικτή χορωδία ΟΤΕ Αθηνών θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

Παράλληλα με τις δράσεις στο Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί φέτος το εικαστικό workshop «Ιστορίες του Μουσείου ζωντανεύουν στον κήπο» στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος/Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας.

Εκεί, με έμπνευση από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και την σύνδεση της επικοινωνίας με το well-being και το περιβάλλον, τα παιδιά θα γνωρίσουν την trash art (τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά) και τους τρόπους επαναχρησιμοποίησης υλικών και θα δημιουργήσουν από ανακυκλώσιμα υλικά τηλεφωνήτριες και εναερίτες ως διακοσμητικά στηρίγματα φυτών για τον κήπο και τις γλάστρες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στο otegroupmuseum.gr, όπου υπάρχει από 2/5 η δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων δωρεάν.

Για περισσότερο από 30 χρόνια, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των Τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες,τηλεφωτογραφίες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.  

Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα on demand.

Σε αυτό το ταξίδι, το Μουσείο τηλεπικοινωνιών έχει υιοθετήσει τις αρχές της βιωσιμότητας, όπως και ο Όμιλος ΟΤΕ, συμβάλλoντας μέσα από τις δράσεις του στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ