Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Πάνω από 300.000 το συμβόλαιο θανάτου - Αποκαλύψεις Καλιακμάνη και για τον ηθικό αυτουργό (βίντεο)

Γιατί σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, όλα όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Καλιακμάνης

Οι εξελίξεις στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με τα τη σύλληψη δύο φερόμενων ως δραστών είναι ραγδαίες. Ο Γιώργος Καλιακμάνης πρόεδρος των αστυνομικών της Ανατολικής Ατικής, μιλώντας στο "live news" περιέγραψε ποιοι μπορεί να είναι οι ηθικοί αυτουργοί, αλλά και το περιβάλλον της δολοφονίας.

«Ο Γιώργος φρόντισε να έλεγε παντού, το είχε γράψει κιόλας, ότι τώρα που θα πάω να καταθέσω για τη μεγάλη υπόθεση θα δείτε τι θα πω. Ήταν για εκδίκηση; Ήξερε; κανείς δεν μπορεί να πει. Η αστυνομία έχει φτάσει στο ποιός θα μπορούσε να είναι ηθικός αυτούς, χρειάζεται όμως και αποδείξεις. Τον Γιώργο τον ήθελαν πολλοί νεκρό ίσως οι ηθικοί αυτουργοί να είναι δύο. Άλλος δίνει παραγγελία, άλλος εκτελεί και άλλος την εντολή. Εδώ έχουμε ως δράστες φερόμενους δύο Έλληνες. Θα πρέπει να δούμε και το πρόσωπο που έπρεπε να σκοτώσουν. Εδώ σκότωσαν ένα δημοσιογράφο. Πάνω από 300.000 πήραν για να γαζώσουν τον Καραϊβάζ» είπε ο Γιώργος Καλιακμάνης.

 

 

 

Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στην αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. 

Έρχονται νέες συλλήψεις

«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε “στην πιάτσα” έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είπε στην συνέχεια, φαίνεται ότι δεν ήταν κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

«Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε. Μπορεί και αυτό να τους φόβισε σε κάτι» προσέθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

H Europol και το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ζητήθηκε η συνδρομή της Europol για να «σπάσουν» με ειδικές τεχνικές και λογισμικά οι διαδικτυακές εφαρμογές με τις οποίες συνομιλούσαν οι δράστες. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έβαλε στο μικροσκόπιο τις σχέσεις 49χρονου υπεύθυνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, από το οποίο φέρονται να αγοράστηκαν τα επιχειρησιακά τηλέφωνα των δραστών.

Από το ίδιο κατάστημα είχαν αγοραστεί κάρτες sim από άτομο που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών και το οποίο αναφέρεται στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραιβάζ, χωρίς όμως σε αυτή την περίπτωση να είναι κατηγορούμενος. Ο 49χρονος φέρεται να διατηρούσε φιλικές σχέσεις και με άτομο που μνημονεύεται στη δικογραφία αλλά δεν είναι κατηγορούμενος.

Λίγο πριν τη σύλληψή του ο 40χρονος συνομιλεί με τη μητέρα του επιχειρώντας να δικαιολογήσει την παρουσία του βαν του αδερφού του στον Άλιμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γνώριζε ότι μπορεί να παρακολουθείται το τηλέφωνό του και προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι.

Οι δύο συλληφθέντες απολογούνται την Τετάρτη στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ