Εκλογές 2023: Σεϊταρίδης, Σαργκάνης, Πομάσκι υποψήφιοι από το χώρο του αθλητισμού - Ποιες "φανέλες" θα φορέσουν

Με ποια κόμματα "κατεβαίνουν" οι πρώην αθλητές για τις εκλογές 2023;

Στον πολιτικό στίβο, που είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, κατεβαίνουν στις εκλογές 2023 αρκετοί αθλητές με μεγάλη αναγνωσιμότητα και σημαντική διαδρομή.

Από το ΚΚΕ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αθλητές αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας την ψήφο του Έλληνα ψηφοφόρου.

Σεϊταρίδης στο νομό Ιωαννίνων
Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είναι από τους τελευταίους που ανακοινώθηκαν από τη ΝΔ. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής ομάδας του 2004, τίμησε για πολλά χρόνια τη φανέλα με το εθνόσημο ενώ σε συλλογικό επίπεδο ξεκίνησε την καριέρα του στον Κατσικά Ιωαννίνων και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό. Αγωνιζόμενος στο εξωτερικό έχει φορέσει τις φανέλες των Πόρτο, Ντιναμό Μόσχας και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σαργκάνης στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ θα περιλαμβάνεται ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης, o οποίος αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα (12/4) ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Σαργκάνης, με το πατασούκλι «Φάντομ» στην εποχή του, έχει αγωνιστεί 58 φορές με την εθνική ομάδα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ που έχει αναδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νίκος Παππάς εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παππάς, νυν μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, δεν βάζει πλώρη για τη Βουλή, αλλά για το δημαρχείο της Αθήνας. Ο Παππάς, πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα και κατεβαίνει με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να κοντράρει τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, ο οποίος θα κάνει προεκλογικό αγώνα και παράλληλα θα αγωνίζεται στα πλέι οφ της Basket League, είναι 32 ετών και στη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, ενώ έχει φορέσει και φανέλες ομάδων του εξωτερικού.

Βασίλης Τσιάρτας με Τζήμερο και Κρανιδιώτη
Τη στάση του στα social media «εξαργύρωσε» ο Βασίλης Τσιάρτας με μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της «Εθνικής Δημιουργίας» των Τζήμερου και Κρανιδιώτη. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro, έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2007 ενώ μεταξύ άλλων είχε αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Σεβίλλη, Κολωνία. Ο Τσιάρτας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Νάουσα.

Ο Πομάσκι και οι άλλοι 3 υποψήφιοι του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ο Πομάσκι είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στίβου στη χώρα και μεταξύ άλλων είχε συνεργαστεί με τους Βασδέκη, Ξάνθου, Πατουλίδου, Τσάτουμα και τώρα τον σπουδαίο Τεντόγλου.

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ θα βρίσκονται ακόμη ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος (Ηλεία), ο πρώην διαιτητής Βασίλης Νικάκης (Αιτωλοακαρνανία) και η Παρασκευή Μανιάτη, προπονήτρια στίβου, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασικού Αθλητισμού (ΣΕΠΚΑ) (Α' Αθήνας).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ