Αρνούνται να εκδώσουν διαβατήριο με νέο όνομα στον άνθρωπο που έχει ξοδέψει πάνω από £ 25,000 για τατουάζ!

Ο Mathew Whelan, ο οποίος φέρει τατουάζ σε όλο του το σώμα, καταγγέλλει για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων την άρνηση του Γραφείου Διαβατηρίων να αναγνωρίσει το καινούργιο του όνομα «King of Ink Land King Body Art Το Extreme Ink – Ite». Έχει αλλάξει το όνομά του δύο φορές, το 2007 και το 2009, και διαθέτει την άδεια οδήγησης.



Ο 34χρονος , ο οποίος αποκαλείται Body Art (συντομία του ονόματός του), είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να βάλουν το όνομα γέννησής μου στο διαβατήριό μου. Αλλά αυτό δεν είναι το όνομά μου πια».



Έκανε αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου και έστειλε £ 72.50, επειδή σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό που του προσφέρθηκε να απασχοληθεί με την τροποποίηση του σώματος. Ωστόσο, στις 15 Ιανουαρίου, έλαβε μια επιστολή από το Γραφείο Διαβατηρίων λέγοντας ότι είχαν κολλήσει με την πολιτική και αρνούνταν να εκδώσουν διαβατήριο, λόγω του ασυνήθιστου του ονόματός του.



Ο ίδιος σχολίασε λέγοντας: «Προφανώς πρέπει να υπάρχουν όρια σχετικά με το τι ονόματα είναι αποδεκτά για τα δημόσια έγγραφα, αλλά τα όρια αυτά πρέπει να είναι συνεπή και η πολιτική ως προς το τι είναι αποδεκτό πρέπει να είναι σαφής. Έχω γράψει στον γραφείο διαβατηρίων για να μάθω γιατί κρατούν διαφορετική στάση για το DVLA»


.
Εκπρόσωπος από το Γραφείο Διαβατηρίων είπε ότι δεν σχολιάζουν μεμονωμένες περιπτώσεις και αναφέρθηκε στις «χορδές των λέξεων ή φράσεων» της πολιτικής τους. Η ίδια ανέφερε: «Σε περίπτωση που ο αιτών αλλάζει το όνομά του σε μια σειρά από λέξεις ή φράσεις δεν θα έπρεπε κανονικά να αναγνωριστεί ως ένα όνομα, και δεν θα πρέπει να εγγραφεί στα στοιχεία του διαβατηρίου».



Ο Body Art, ακτιβιστής του Lib Dem, έχει ξοδέψει πάνω από £ 25,000 για τατουάζ που καλύπτουν το 90 % του δέρματός του , συμπεριλαμβανομένων των λευκών βολβών του στα μάτια.


Πηγή: Ελευθερία Καλαμάτας http://www.eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ