Εύα Καϊλή: Θα κάνει Πάσχα στη φυλακή, παραμένει για 5ο μήνα εντός, εξοργισμένος ο δικηγόρος της - Με "βραχιολάκι" εκτός ο Παντσέρι (βίντεο)

Ο δικηγόρος της Εύας ΚαϊλήΣβεν Μαρί είπε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη, στην ακρόαση της πελάτισσάς του, θα είναι "σκληρός και προκλητικός"

Ο φερόμενος εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, αναμένεται να βρεθεί σύντομα ελεύθερος με (των Καθολικών είναι αυτή την Κυριακή) μετά την απόφαση των βελγικών Αρχών να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με πηγές από την εισαγγελία των Βρυξελλών, και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής να κάνει Πάσχα με την σύζυγό του, η οποία είναι ήδη εδώ σύμφωνα με τον βελγικό τύπο.

Η αποφυλάκιση του 67χρονου πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Παντσέρι, πραγματοποιείται, βάσει των όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη. Ο Παντσέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο, περίπου τέσσερις μήνες.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: "Δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω - Μιλάει για πρώτη φορά μέσα από τις φυλακές

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξοργισμένος με τη δικαιοσύνη είναι από την πλευρά του ο Βέλγος συνήγορος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, ο οποίος είπε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, Μεγάλη Πέμπτη, στην ακρόαση της πελάτισσάς του, θα είναι σκληρός και προκλητικός.

Αυτή τη στιγμή Παντσέρι και Τζιόρτζι κατάφεραν να βγουν με βραχιολάκι, ενώ οι ευρωβουλευτές Καϊλή και Ταραμπέλα, ο οποίος είχε συλληφθεί αργότερα, παραμένουν στην φυλακή.

Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο» είχε πει πρόσφατα η Εύα Καϊλή μέσα από τη φυλακή Haren, όπου την επισκέφτηκε η βουλευτής της Forza Italia, Deborah Bergamini, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα: Qatargate: Τούρκος επιχειρηματίας έφερνε τα λεφτά - Τι έχει καταθέσει ο Παντσέρι για την Καϊλή

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» της είπε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν καθίσει. «Εκτιμώ το θάρρος σας», «Θάρρος;», «Ναι, το θάρρος. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere Della Serra.

H κ. Καϊλή, όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα, δεν παραπονιέται πλέον για τις συνθήκες κράτησής της. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι δικηγόροι της έκαναν λόγο για βασανιστήρια, επειδή τις πρώτες 16 ώρες μετά τη σύλληψή της την είχαν αφήσει χωρίς νερό, στο κρύο. «Μετά την αναστάτωση των πρώτων ημερών, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει, ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ